9 măsuri urgente pe care trebuie să le ia duamna primar pentru deszăpezire

De 5comments Permalink

zapada-in-bucuresti1. Să facă urgent un copil: se știe de mii de ani că cei concepuți în condiții de calamitate sunt copii descurcăreți. Va ajunge director la REBU și va rezolva problema zăpezii. Peste 30 de ani, dar ăsta e un amănunt trivial care nu trebuie să o împiedice să-l conceapă azi.

2. Să stea acasă până cel puțin după prânz, ca toți cei 3 milioane de locuitori ai capitalei și să se uite pe geam cum ninge. Liniștea interioară e neprețuită, mai ales când ești edil.

3. După prânz să meargă la Catedrala din Voluntari și să scoată moaștele pe plug, plug cu care să vină triumfător spre capitală. Mare atenție, trebuie scoase moaștele din racla numarul 7 (de zăpadă), că dacă le scoate pe cele din racla numărul 6 (de secetă) sau pe cele din racla numărul 8 ( de ploaie) există riscul ca alaiul salvator să se mărească cu niscaiva cetățeni înarmați ad-hoc cu lopeți și mături. Să nu blocheze circulația, Doamne ferește!

4. Să-l demită pe primarul satului Gruyère (Elveția ) pentru că a deszăpezit impecabil satul în timp ce ningea abundent (30 cm de zăpadă în 3 ore, experiență personală recentă). E inadmisibil să dai așa un exemplu prost europenilor! Un autobuz a întârziat 6 minute, ceea ce a făcut ca 3 turiști să rateze vizita la fabrica de ciocolată Cailler, fiind siliți să își petreacă restul după-amiezii în condiții dramatice, degustând iresponsabil fondue la fabrica de brânză locală și punându-și sănătatea în pericol. Șeful gării ar putea fi de asemenea demis fiindcă nu a anunțat că nici un tren nu are întârziere.

5. Să facă urgent o achiziție ( fără licitație, e urgență maximă ) de câini Saint Bernard pe care să-i doteze cu butoiașe de pălincă și să le dea drumul prin capitală, pe străduțele nedeszăpezite. 100 de câini per sector mi se pare de bun simț. Totodată vor fi deblocate fonduri de urgență din care să se organizeze puncte de prim ajutor în care butoiașele să fie reumplute eficient. Propun 100 de milioane de euro, iarna se anunță lungă.

6. Pentru că țuica fără o gustare poate dăuna grav sănătății, la punctele de prim-ajutor se vor distribui slăninuță, cârnați afumați și jamboane, după toate regulile unei chermeze reușite. Altă achiziție fără licitație, propun tot 100 de milioane ca să aibă și gura partidului să mănâncă ceva până să-i egaleze pe îmbuibații de tehnocrați și gaura lor de 10 miliarde.

7. Să organizeze Comitetul de Intervenții în Situații de Urgență în sediul Antenei 3, de unde să transmită în direct drumul țăranilor din Apuseni spre capitală, acești minunați salvatori pe care ne bazăm să ne localizeze sub zăpezi și să ne aducă rezerve de palincă, cârnați afumați și slăninuță ca să ajungem sănătoși în martie să putem admira plantarea panseluțelor (alte 100 de milioane, nu cumva să ne încurcăm în cifre).

8. Profesorii – această inutilă categorie socială, niște paraziți care trăiesc pe spatele bunicilor și pensionarilor siliți să se înghesuie în autobuze ca să piardă vremea copiii în focarele de virusuri numite “școli ” – vor fi convocați la ridicolele lor locuri de muncă, dotați cu lopeți și mături și scoși la deszăpezirea trotuarelor sub deviza mobilizatoare: “partikip”; singura motivare valabilă pentru a se sustrage de la această nobilă datorie față de societate va fi certificatul de deces, ca să fie stârpit parazitismul care ne ține în Evul Mediu.

Viitor de aur țara noastră are!

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar
5 Comments
 • Dragos Ghita
  January 11, 2017

  Genial !!!

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Adriana
  January 11, 2017

  Desigur, stam si ne plangem dar nu punem mana pe o lopata. Sa ne curete trotuarele jandarmii, politia, ca noi avem o durere cronica in fund.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Elena
  January 12, 2017

  Frumoasa ironia dar mie imi vine sa plang. Ma mai uit pe pagina ei la comentarii si-mi dau seama ca doar candidatura ei la prezidentiale o va impiedica sa nu fie realeasa primar. :(

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

 • bonifaciu lazau
  January 13, 2017

  Super!
  “Profesorii – această inutilă categorie socială, niște paraziți.. vor fi convocați la ridicolele lor locuri de muncă, dotați cu lopeți și mături și scoși la deszăpezirea trotuarelor sub deviza mobilizatoare: <>”
  Corect! Cu o mica mentiune, sa fie supravegheati de detinuti.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Cosmin
  January 18, 2017

  Haios articolul. As avea totusi ceva de adaugat. Primaria Municipiului Bucuresti are in adminstrare bulevardele mari si strazile pe care circula RATB. Restul strazilor tin de primariile de sector. Strazile mai sus mentionate care tin de PMB eu zic ca au arat OK comparativ cu cele detinute de primariile locale. Iar stratul de zapada nu a fost de 30 cm ci mult mai mare (stiu bine, spatele inca ma doare). Deci hai sa nu sarim doar in capul ei. Sunt mai multi responsabili si daca stai pe o strada secundara (cum stau eu) nu sarii in capul ei ci in capul primarului tau local. Ca fapt divers, nu altceva.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *