Alba-neagra, ia dieta, neamule!

De 0 Permalink

Bulimic girl and snack © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.comAm remarcat că în vacanțe sau când au loc evenimente grave nu mai apare nici o dietă nouă, nici un breaking news despre alimente otrăvitoare sau cancerigene, ceea ce mă face să propun ”dieta” ca indicator serios al stării de spirit a omenirii.

Da’ ce te faci dacă, deși e vacanță sau Năică a turnat smoală peste niște căței – ca un descreierat ce este – ori Mohamed a luat-o razna prin Europa cu un sandwich de dinamită la chimir, ai nevoie să slăbești măcar alea 3-4 kile pe care orice cetățean cu bun simț și empatie față de sexul feminin are nevoie să le slăbească? Repede, fără înfometare și sport, fără doctor și analize, care e toate mofturi și conspirații? Păi simplu, intri pe reviste on-line de slăbit. Acolo diete și răsfățul simțurilor! Bine, în bezna minții și logicii, dar ia ține-ți fleoanca de specialista bip bip bip, că știm noi mai bine ce e sănătos și ce nu.

Eu o să țin dieta albă: 9 zile, 500 gr/zi, alevoar țațo cele X kile pe care le am în plus și îmi strică imaginea, fiindcă fără biutiful body ești șters din lista de candidați la Nobelul pentru intelijență, premiu cuvenit fără comentarii oricărui geto-dac cu conexiune la internet. Am ales-o pe alba asta fiindcă i-am găsit o logică: eu sunt bronzată, deci neagră, inclusiv în cerul gurii mele spurcate (când vine vorba despre nutriție, că în rest sunt pâinea lui Dumnezeu). Ea e albă și imaculată. Mă gândesc că lupta alb-negru in my biutiful body consumă calorii, arde grăsimi, toxinele sunt azvârlite afară de la locul bătăliei, cancerul e prevenit și mă pot pregăti pentru o minunată dietă de toamnă cu șnițele și ciorbele drese cu smântână, cum îi stă ardeleanului bine.

Umpic m-a tulburat la logică fraza ”ai voie să le consumi (pe alimentele albe, adică) aproape în voie, doar că nu combinate, ci în anumite zile” . La fel și fraza: ”poți mânca orice fel de lactate, dar noi îți recomandăm mai degresate”. Mie îmi plac brânzeturile franțuzești, aia îmi place, aia mănânc, doar au zis că e o dietă cu o singură restricție, cea de culoare. M-a mai tulburat puțin faptul că mi se recomandă orice pește (dar numai trei zile), însă am depășit repede confuzia când am ajuns la zilele 6-9, în care am voie să mănânc orez, cartofi și paste fără restricție de cantitate, dar combinate cu țelină, păstârnac, andive, ceapă și usturoi. Nu sunt eu vreun Heston Blumenthal, să inventez niște rețete de bucătărie moleculară., da’ niște cartofi prăjiți, paste cu trufe albe și orez cu lapte tot mi-oi face, asta cură de slăbire!

Apoi mă plimb agale juma’ de oră – cică așa slăbesc mai repede, probabil dispar cele 500 de grame ale zilei în 5 ore, după care pot să zac în aer condiționat și să citesc alte reviste on-line de slăbit. Alba-neagra își face treaba, toată lumea e mulțumită, inclusiv găinile alea care scriu în revistele astea de slăbit. Hai că vă las, merg să închid cabinetul și să pun și eu de-o revistă din asta. Mă tolănesc liniștită pe o plajă sub umbrelă și scriu. Și scriu. Și scriu. Fiindcă orice prostie are cititorii ei devotați. Bănuți de un suc, o cafea și o salată în toate culorile ‘oi scoate eu de la ei, cumva. Am pretenții mici la mâncare, doar la restul sunt cam fițoasă. La sfaturile medicale în mod special.

Foto copyright Dreamstime.com

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar

Latest posts by Simona Tivadar (see all)

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *