Aș vrea să îmi cer scuze în numele unei femei foarte mici care voia să pară foarte mare

De 10comments Permalink

arrogant-girlÎmi plac burgerii de la Vacamuuu. Mai merg câteodată și stau fix cât mănânc, ca să nu mi se aplece, dar nu fără hainele bune de duminică, că altfel mă simt underdressed și e păcat să îmi stea burgerul în gât printre atâția expați și nevestele lor românce pline de inițialele YSL, CC, GC, MJ, GA mari, strălucitoare și foarte la vedere. Nu, acesta nu este un articol plătit, așa că puteți rămâne liniștiți fără să credeți că vreau să vorbim despre cotlete, antricoate, coaste sau pulpă.

Cum ziceam, am fost sâmbătă la celebrul restaurant și am rămas pe terasă fiindcă încă mai era soare și puțină liniște. Soare a rămas, liniște nu prea. Ca o mică paranteză, am admirat 15 minute fauna feminină care se vânzolea pe ușa restaurantului înainte să vină mâncarea și vă pot spune, cu mâna pe inimă și fără niciun dubiu, care este tendința toamnă-iarnă în București: pantalonii de piele. Ori asta e moda adevărată la momentul ăsta, ori doamnele voiau să fie neapărat asortate cu numele restaurantui, că nu te prezinți chiar oricum la VacaMuuu.

În fine, cum îmi savuram eu vinul roșu și mă holbam la feșăn, apare un grup de 3 persoane, 2 doamne și un domn, care își aprind câte o țigară și încep să vorbească tare lângă mine, ca atunci când ieși la fumat și dai volumul mai tare de bucuria viciului scăpat din temniță. Dintre cei 3 s-a remarcat o domniță frumușică, pantaloni de piele ca la carte, vreo 27-28 de ani, care a început imediat să se plângă de un domn, cu țigara lungă și tremurândă-i între degete:

– Băi, nu mai scap de ăsta. Mă sună încontinuu. M-a sunat și când eram în metrou, dar nu i-am răspuns, ca să nu audă la ce stație cobor, că ar fi în stare să vină după mine.

Hait, îmi zic eu, săraca fată este hărțuită. Am început brusc să mă întreb dacă o avea nevoie de ajutor, dacă a sunat la poliție, dacă e singură, dacă o bate, dacă o abuzează, dacă e victima vreunui obsedat, dacă, dacă, dacă. Este destul de neplăcut să auzi tu, femeie, din gura altei femei “mi-e frică că vine după mine” sau “nu mai scap de el”. Apoi domișoara a continuat.

– L-am întrebat prin sms ce vrea. Mi-a răspuns, auzi la el: “m-am îmbrăcat frumos, m-am parfumat, promit că nu te fac de râs.”

Apoi ea și prietenii ei au început să râdă repetând ca niște papagali “m-am îmbrăcat frumos, m-am parfumat, promit că nu te fac de râs”.

– Dar de ce nu scapi, fată, de ăsta?! Adică dacă vrei să te vezi cu el, du-te, dacă nu, spune-i că nu!, a încercat prietena domnișoarei să aducă puțin bun simț în discuție.
– Lasă-l fată să sune, să mă caute! Ce, îl pun eu? Ce să fac dacă omul e îndrăgostit!?!

Apoi au încercat să vorbească despre filme, dar nu pentru mult timp căci domnișoara în pantaloni de piele era evident afectată de faptul că un prost o iubește și ea, superioară în absența oricărui sentiment, nu dă doi bani pe el.
– Auzi, fată, cum adică “m-am îmbrăcat frumos, m-am parfumat, promit că nu te fac de râs.”!??? Hahha, ce chestie. Auzi, nu mă face de râs! Haha!

Prietenii ei iar au încercat din nou să schimbe subiectul, dar domnișoara era în transă și nimic altceva nu mai conta, astfel o mai aud încă o dată vorbind peste amicul care încerca să povestească ceva despre un film.

– “M-am îmbrăcat frumos, m-am parfumat, promit că nu te fac de râs.” Ce o fi, fată, în mintea lu’ ăsta? Hahhaha ce fraier! Ce proști sunt oamenii când se îndrăgostesc. Hahahah.

Și m-am oprit și eu din mâncat căci mi se pusese un nod în gât de silă, deși burgerul era minunat. Și m-am uitat la fața ei visător încântată de faptul că cineva o iubește cu evidentă disperare iar ea e rece ca luceafărul uitat în congelator. Și nu doar că o iubește, dar se face preș la picioarele ei împielițate. Și nu doar că e indiferentă, dar face mișto de el împreună cu prietenii ei. Fără urmă de conștiință, fără milă, fără empatie.

Cam ce fel de traume și lipsuri să fi avut această femeie, astfel încât să savureze cu atâta meschinărie suferința unui om care trage de ea cu disperarea îndrăgostitului care știe că nu are nicio șansă? Cam ce fel de suflet mic să fii să râzi și să faci mișto de cineva care îți declară iubirea în felul ăsta complet neprotejat, total, renunțând la el însuși? Doar adolescenții mai sunt atât de cruzi, dar la ei e de înțeles, căci sunt la vârsta la care își descoperă sexualitatea, egoul și puterea. Dar domnișoara era trecută de mult de vremea adolescenței.

Și cam ce fel de bărbat să fii să nu simți că femeia de care ești îndrăgostit își bate joc de tine? Oare e îndrăgosteală sau lipsă totală de respect de sine?

Genul ăsta de femeie care se simte puternică doar minimizându-i pe alții, care calcă pe suflete ca să pară mai înaltă e de-a dreptul scârbos. Și ea și cele ca ea, care devin dezirabile, caterincă și mișto în propriii lor ochi doar exersându-și calitățile de “cool bitch” de Ghencea sunt femeile care îi aduc pe unii bărbați în stare să declare cu mâna pe suflet că “femeile sunt curve”.

Iar bărbații umili care se lasă călcați în picioare de o distrusă care își dorește doar să îi fie linse vârfurile pantofilor sunt cei care vor vrea ulterior să se răzbune și, din cauza cărora, unele femei exclamă patetic “toți bărbații sunt porci”.

M-am pus în locul băiatului de care râdea femeia în pantaloni de piele de la Vacamuuu. Dacă citești acest text și te recunoști în descriere, aș vrea să îmi cer scuze în locul ei. Poate că așa va exista un misogin în minus.

Foto copyright Dreamstime.com

Corina Bacanu

Corina Bacanu

De 16 ani copywriter. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Jump and the net will appear.
Corina Bacanu
10 Comments
 • Jan Turbinca
  October 17, 2016

  Ahhh, da! Fauna de la VacaMuuu…

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Razvan
  October 17, 2016

  Deci am putea extinde la “unele femei e vaci”. Cu MU mare.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Liliana
  October 17, 2016

  Genul ăsta de bărbaţi prea îndrăgostiţi sunt cele mai periculoase fiinţe de pe faţa pământului. Genul ăsta de bărbaţi ajung la violenţă domestică din cauza geloziei lor bolnăvicioase. Genul ăsta de bărbaţi ajung să violeze şi să comită crime din cauza obsesiei lor. Fata este într-un mare pericol şi ar fi într-un pericol mult mai mare dacă ar fi într-o relaţie cu el. Ar fi sclava lui până la moarte şi ar suferi abuzuri complet dezumanizante. Pentru orice femeie, un bărbat foarte îndrăgostit de ea este EXACT ceea ce este un terorist ISIS pentru o fată Yazidi. Ar fi trebuit să laşi deoparte invidia tipic feminină pentru că ţi se pare că altă femeie e iubită şi tu nu sau altă femeie e iubită mai mult decât tine şi SĂ SALVEZI O VIAŢĂ!!!

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Pufarin
   October 17, 2016

   Mama Omida, tu esti? Ce mai scenariu, cat de sumbru e viitorul, cat de rau ajunge barbatul asta! Fata e victima, nu el! Bravo! Nostradamus de Romania! Ma simt mandru (not) ca imi impart existenta cu astfel de oameni!

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Corina Băcanu
   October 17, 2016

   Doamna Liliana, nu pot să salvez o viață fiindcă mă roade pizma. :( Cum să accept că una e iubită și eu nu? Blasfemie!

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Marius
   October 18, 2016

   Esti fUarte proasta!
   Nu,nu mi se pare de ajuns :)
   Cand eram mic spuneam asa; esti o super,maga,extra proasta! ⚫️ (punct)

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • mihai231
   October 18, 2016

   bei lili..nume de curva..esti chiar proasta fa…ce a spus domnisoara Corina si tu nu intelegi ca nu te duce mintea….a spzus doar atat…sa-i fie spus omului in fata, bei nu te vreau…si ar fi fost totul okai.,,..pentru amandoi…nu sa isi bata joc de el…tu trterbuie sa mergi la ISIS…cred ca ai nevoie…de un control psihiatric..

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

  • raul
   October 18, 2016

   Dvs. se pare ca aveti o viata extraordinar de trista… si probabil sunteti victima blogurilor de genul,.. jurnalul lui adam.

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Maria Cristina
  October 17, 2016

  Oare Liliana a scris la misto sau vorbeste serios?

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Corina Băcanu
   October 17, 2016

   Cred că doamna e serioasă :)

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *