Când Penalii din Parlament pun demnitatea violatorilor, tâlharilor și corupților mai presus decât dreptul la viață al OAMENILOR cinstiți 

De 9comments Permalink

Se tot dau de ceasul morții condamnații cu suspendare sau cercetații penal din Parlament să-și scape frații din pușcării, că, vezi doamne, pușcăriașii nu trăiesc în condiții decente. Zice Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că un act normativ referitor la grațiere este oportun, spunând că ”cei condamnați sunt și ei oameni” și au dreptul ”la propria imagine”. 

Deși au promis în campania electorală pensii, salarii și scutiri de taxe, Aleșii au tradus ce înseamnă mai exact aceste promisiuni cu titlu de urgență: să elibereze imediat pușcăriașii care, aparent, primesc ciorba rece printre gratii. Nu contest faptul că deținuții din România trăiesc în jeg și mizerie, că sunt prost tratați, că nu primesc minimum necesar pentru un trai decent, dar la fel sunt tratați în libertate oamenii cinstiți, plătitori de taxe și impozite, care au avut ghinionul să se îmbolnăvească. 

Nu contest faptul că deținuții sunt “și ei oameni” care au nevoie de respect, care au “dreptul la imagine”, dar oameni sunt și cetățenii corecți și cinstiți care au mers la muncă în loc să fure, să violeze, să tâlhărească sau să submineze economia națională. 

Iar dacă ar fi să prioritizăm drepturile la deminitate, la imagine, la sănătate și la viață într-o Românie care evident că nu își permite să aibă grijă în mod egal de toți cetățenii ei, atunci probabil că oamenii care nu au comis niciun rău ar trebui să fie primii la care se gândesc aleșii ca fiind “și ei oameni”, nu? 

Nu-i așa, Tăricene? Nu-i așa, Dragneo? Uite aici niște imagini de la Spitalul Județean, Secția Boli Infecțioase, Arad.

1 2 3 4 5 6 7 

Vi se pare că oamenii cinstiți, fraierii care merg la muncă ca să aveți voi de “împărțit bugetul țării”, merită să fie tratați în halul ăsta când se îmbolnăvesc? Cu ei cum rămâne? 

Urgențele voastre ar trebui să fie viețile celor care vă plătesc salariile, nu “imaginea” pușcăriașilor, dragi Tovarăși. Urgențele voastre ar trebui să includă sănătatea fraierilor care v-au votat. Arătați dracu’ măcar puțin respect pentru cei care au avut încredere în voi! Iar dacă nu puteți, măcar mimați empatia, că mirosiți de la o poștă a penali! 

Corina Bacanu

Corina Bacanu

De 16 ani copywriter. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Jump and the net will appear.
Corina Bacanu
9 Comments
 • jean
  January 24, 2017

  pai pe la Arad, nu e mare jupan Falca – marele liberal?

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

 • LAURA C.
  January 24, 2017

  Pai normal ca reprezinta o prioritate… Trebuie sa-si puna pielea la adapost.

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • dumitru
  January 24, 2017

  Draga Corina, ideea i principiu este sa nu mai plătim că tre CEDO amenzi de zeci de milioane de euro, că mai bine decât să plătim suma de 80 mil euro (vehiculată drept amenda cedo ) am putea face un spital regional . Iar dc nu vor face acest lucru atunci sa ieșim cu mic cu mare în stradă să îi dăm jos, asta ar fi propunerea mea.

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

  • maax
   January 26, 2017

   Si dupa ce construiesti spitalul unde gasesti personal? Statistic in ultimii 10 ani au plecat 30000 de cadre medicale ( doctori, asitente) sa munceasca pe alte meleaguri. Nu sunt in stare guvernantii sa intretina spitalele existente, de ce sa construiesti unul nou?

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Ion
  January 24, 2017

  jeane,crezi ca orasele conduse de jupani psd-isti arata altfel?

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • red
  January 28, 2017

  pai si cretinul de Ciolos mai bine ar fi dus o campanie sa renoveze spitalele astea mizere decat una de gaina fara cap cum ar fi “Cumintenia P lii”. TAra ardea dl Ciolos se cca p el. De asta de ce nu ai scris?

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Corina Bacanu
   January 28, 2017

   Scriu despre ce am eu chef. Nu îți dau ție socoteală.

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

 • red
  January 28, 2017

  nu trebuie sa mi dai mie socoteala dar cand scrii ceva se vad anumite tendinte….si sa stii ca nu bat apropouri tampite la Soros dar se vede cand suntem ipocriti

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

 • Ardeleanca
  January 31, 2017

  Felicitari pentru articol!
  E atat de simplu cand exista omenie, respect si dragoste de tara.
  Spitalele de stat, ramase in uitare, pentru oamenii de rand sunt cuprinse de rugina si paragina…(imagini cutremuratoare!!!).
  O sleahta de talhari incearca sa faca legi, pentru ca talharia sa devina o virtute. O panza de paianjen s-a extins peste aceasta societate.
  As vrea sa ies in strada si sa urlu durerea oamenilor, care suporta atatea nedreptati.
  Vreau o revolutie ca sa punem capat acestei mascarade. Vreau sa ma trezec maine dimineata si sa ma bucur ca traiesc in aceasta tara.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *