Creveta face subreta. Sirenele slabesc cu chitosan

De 1 Permalink

Chitosan Flacon cu crabiIa să vedem cu ce ați mai slăbit cât timp am fost în vacanță…Cu Chitosan? Mvai,ce coincidență, și eu! L-am luat direct din creveți și alte crustacee, ronțăind carapacele. Totul bio, proaspăt pescuit. Adevărul e că nu prea am slăbit, o fi fost doza prea mică, dar măcar am avut parte de prânzuri și cine delicioase Bine, nici voi n-ați slăbit, dar poate ați beneficiat de celelalte efecte miraculoase ale chitosanului: detoxifiere (cum altfel?), protecția ficatului (poate de extratereștrii care o să vină călare pe asteroidul ăla care va distruge Terra în septembrie), v-ați vindecat de diabet, hepatită C, colon iritabil, gastrită, alcoolism sau infertilitate ”datorită glenei ostile” – cum predică Formula As, o prestigioasă revistă medicală apreciată la nivel internațional. Să-mi sară ochii dacă știu ce e glena aia și cu atât mai puțin cum e ea când e ostilă (face scandal? sare din chiloții posesoarei și fuge prin vecini?) dar poate mă lămuresc colegii ginecologi. Cum e glena dvs după tratamentul cu chitosan? Amabilă, liniștită?

chitosan crevete pastile de slabitChitosanul e un polizaharid extras din carapacele crustaceelor care se vinde de vreo 40 de ani ca adjuvat în curele de slăbire. Are un mecanism simplu de acțiune, formând un gel care reduce absorbția grăsimilor din mâncare. La anumite specii de animale, vă informez cu regret. La om efectul e insesizabil: blochează 1,1 grame de grăsime dacă e luat în doze enorme, 4-5 grame/zi, adică vreo 10-12 capsule/zi. Minus cam 10 kcalorii din ceea ce ați mâncat. Asta da eficiență! O felie de tort cu ciocolată înseamnă vreo 400 de kcalorii, o să vă coste ceva tratamentul. Ca să nu mai zic că nu toate caloriile provin din grăsimi, deci chitosanul e ineficient. Bineînțeles că poate da alergii celor cu alergie la fructe de mare, dar ce contează o urticarie sau un șoc anafilactic comparativ cu miracolul slăbirii!

Dozele mari perturbă absorbția calciului, magneziului și seleniului și eventual a vitaminelor liposolubile: A; D; E; K. Consiliul Superior de Igienă Publică din Franța (o țară extrem de atentă la suplimentele alimentare) i-a dat aviz negativ incă din 1998, dar asta s-a pierdut în negurile vremii. Și oricum Formula As știe mai bine. Nu este congres, dom’le, să nu ne citească cineva din ziarul ăla! Nu vă lăsați păcăliți de doctori: sunt niște ticăloși pe-o mână cu marile companii farmaceutice, care le cumpără case, mașini, îi cară în vacanțe exotice,etc. Apropos, dacă știți vreo companie din asta, dați-i repede datele mele. Am nevoie de o casă în Spania și una în Anglia, mulțumesc. Sau iar m-am trezit prea târziu? Mă cam caracterizează să ajung la spartul târgului acolo unde e loc de profit nemuncit. Cred că de aia am ajuns așa recalcitrantă. Până și pe Facebook mi-a luat 9 ani să mă înscriu…

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar

Latest posts by Simona Tivadar (see all)

1 Comment
  • Lucia Gavrus
    August 4, 2015

    Crevetii merg de minune cu maioneza, Formula As nu ne explica dieta cu maioneza ?

    Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *