Cum am ratat Dr. Oz Show la București

doctor ozCum am putut, cuuum? Nu pot să îmi explic asta decât prin valul de nebunie temporară care a lovit capitala și – conform previziunilor astrologilor – va persista până în seara Duminicii Orbului,la închiderea urnelor. A lovit el, valul ăsta, oameni mai mari și mai tari ca mine, de la distinși oameni de radio la celebri sinucigași, e clar că nu puteam scăpa tocmai eu neafectată!

Acuma, ce-i drept, nici n-am avut mărunțiș prin buzunare 1200 lei ca să îmi iau bilet VIP, să-i sorb știința în direct la dineu, iar un bilet normal de 100 euro m-ar fi privat de posibilitatea unică în viață de a trage cu ochiul la ce mănâncă și cum mestecă idolul gospodinelor americane, prezentat ca mare om de știință de către nu mai puțin celebra Oprah, alt circ mediatic pentru casnicele plictisite doar să comande pizza la telefon și care vor introspecție serioasă home made.

De fapt pot să mărturisesc că plezneam de invidie, nah. Eu habar n-am cum ”să-ți menții inima tânără” (oare rămâne și zburdalnică ?) dar EL știe! ȘTIE și cum ”să nu faci cancer niciodată”. Și încă simplu: bei apă cu lămâie dimineața, mănânci alimentele care îți plac, cu condiția să fie ”sănătoase” ( ah, cât de suav l-aș fi întrebat ce e nesănătos în înghețată, că o putem face cu zahăr brun ) și respectiv nebând lapte degresat, fiindcă în el ”rămâne doar lactoza–adică zahărul din lapte–” știut fiind că proteinele se evaporă imediat ce torni laptele în pahar. Ah, și să nu uit, să nu mâncăm pește fiindcă are mercur dar să luăm neapărat suplimente alimentare, bineînțeles doar din cele produse de firmele care sponsorizează cariera artistică a marelui, inegalabilului cardiolog care conduce un program de medicină complementară la Presbyterian Hospital;nu,nu Ciorogârla ci la New York.

Prezentați de TVR drept ”eveniment medical de anvergură”, conferința și distinsul om de pseudoștiință i-a asigurat pe fani că ”dacă poți controla ce se întâmplă în interiorul tău, vei putea controla și ce se întâmplă în jurul tău, în viața ta”. Nu știu voi ce simțiți, da’ pe mine, una, motivaționala asta m-a dat gata și o să-mi petrec tot restul vieții încercând să-mi controlez oxidarea din mitocondrii, temperatura din atriul stâng sau filtrarea apei și sărurilor prin rinichi, singura cale prin care îl pot împiedica pe vecinul de la 5 să-mi doinească la bormașină duminica dimineată la 7 sau blocarea cardului de sănătate!

Cum pizma otrăvitoare m-a împiedicat să-mi iau bilet, am ratat și felul în care a ”salvat” EL un biet participant căruia i s-a făcut rău și a acuzat dureri în piept: a coborât din înaltul cerului și scenei și ”a vorbit continuu” cu el, până la sosirea Salvării. Ah, mamițo, mă-nnebunesc după menuetul lui Paderaski și salvările domnului doctor Oz! Învățați, bre, limba engleză, dacă vreți să fiți salvați de doctori mari!

Dacă nu mi-aș fi ros unghiile, vânătă de invidie la domiciliu, aș mai fi aflat secrete vitale probabil, în afara celor promovate pe propriul canal YouTube: cum să slăbești cu ketona de zmeură, cu anghinare și ananas sau cafea verde, cum să îți scoți mucii din nas fără aspirator șau cum să scapi de vânturi în doar șapte zile cu ciuboțica cucului americănească.

Și sigur aș fi învățat cum să faci avere fără scrupule, călcând în picioare orice demnitate, a doctorului sau a pacientului. Lasă că mă învață asta sistemul medical românesc în fiecare zi (bineînțeles că nu partea cu averea, Doamne ferește de patima arginților! ), dar mă puteam perfecționa, nah, dacă nu m-ar fi împiedicat înciudarea, pizma, ranchiuna, băsăul, mărazul, dâca, zavistnicia și ce alte sinonime mai găsiți voi pentru invidie.

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar

Latest posts by Simona Tivadar (see all)

5 Comments
 • Andreea
  June 3, 2016

  In sfarsit!Asteptam si io ca omul o reactie de genul asta :), ca incepeam sa ma simt pe dinafara. Deja ca il cheama Dr. OZ, really? Merci Simona, rezonez cu articolul scris de tine. Da, si in mine a pleznit inima de invidie, direct de aici de pe taram strain.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 11 Thumb down 4

 • Liliana Iacob
  June 3, 2016

  Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 28

  • Simona Tivadar
   June 4, 2016

   Sincer vă spun că în nici un caz nu aș fi participat ca speaker la evenimentul dvs, indiferent ce mi-ați fi promis. De-a lungul anilor am avut numeroase ocazii de a-mi compromite meseria la televiziuni, în presă sau Rin colaborări neadecvate pe bani mulți și am reușit să nu o fac. Nu as fi făcut-o nici acum. Faptul că ați prezentat-o pe doamna Lygia Alexandrescu drept conferențiar universitar doctor când dumneaei este doar lector (dacă mai este) care a absolvit facultatea de educație fizica și sport, nu de medicină, dă exact dimensiunea științifică a evenimentului.
   Mulțumesc pentru aprecieri, totuși. Din păcate nu vă pot întoarce laudele.

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2

 • Laura
  July 20, 2016

  Multumesc pentru acest articol, am ras cu lacrimi :D

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *