Cum să-și aniversezi ziua căsătoriei

De 1 Permalink

Collapsed! © Michelle Milliman | Dreamstime.comAcum doi ani ne-am trezit într-o dimineață de iunie cu un plic. Nu era timbrat, așa că ori cineva vrea să ne vândă casa, ori să ne îmbunătățească broadbandu, ori… Da vecinii noștri și-au amintit ceva. E ziua căsătoriei nostre. M-am uitat lung la bărbatu-meu, și el lung la mine. Uitasem complet. Abia ne revenisem după alte zile de naștere, după campaniile interminabile de corectări și meetinguri, cu valiza jumate despachetată de la un congres și pe cale să fie împachetată pentru altul.

– Of, acum chiar că trebuie să aniversăm!

– Fără cadouri!

– Fără flori! Decât dacă sunt ce vreau eu de la centru de grădinărie!

– N-am chef să merg.

– Nici eu.

– Ce să facem?

– Hai în pat!

– A, da, asta este o idee bună, dar stai să termin cu emailurile și să trimit rezumatul. Ține mobilele aproape că s-ar putea să am o interpretare.

– Poate ieșim la prânz…

Anul ăsta au murit vecinii. Doar ce sărbătoriseră 70 de ani de căsnicie. Întâi s-a dus el, apoi ea nu a mai vrut să trăiască. A refuzat medicamentele și a murit de la o răceală banală. Mi-a spus că fără el, nimic nu mai are rost. Casa lor este peste stradă de a noastră. Ei știau toate zile noastre de naștere și aniversările. Acum un placaj portocalui anunță: De Vânzare. Numele ei a fost Joy, același ca al bucuriei. Înainte să moară mi-a dat un pui de floare, o primulă africană, și acum înflorește în geam parcă privind spre casa lor.

Ei au fost un cuplu, oamenii care au trăit o viață împreună. S-au iubit? S-au suportat? Au fost prieteni? Probabil ceva din toate.

– Hai să ieșim cu câinele la plimbare și apoi găsim un restaurant și mâncăm ceva.

– Nu cred că mergem, au anunțat ploi torențiale. Dar am un voucher pentru noul meniu în restaurantul japonez. Apoi, dacă mă iubești mult, mergi să ne uităm la sandale!

Știm că ziua căsătoriei trebuie cumva marcată și la locul de muncă al căsătoriei, care este patul. Trebuie să-ți faci timp să ajungi și prin pat, altfel decât răpus de oboseală. Ieiiii, am reușit! Și chiar a fost bine, am reușit să facem planul la sex pentru câteva luni în avans! Cine știe când mai avem timp și să fim destul de relaxați, fără să ne stea mintea la aplicații pentru job, la alocări de cursuri, la ce fac copiii.

Acum eu sunt la computer, el e la computer, copilul e la TV. Ziua a intrat în normal. Trebuie să ies în parc să-mi golesc câinele și să mă întâlnesc cu prietena mea care și ea își golește câinele. Poate mâncăm înghețată în parc.

În jur este o senzație de bine, de normalitate, de relaxare. Aproape că nu-mi doresc nimic altceva, sandalele le-am comandat la Amazon, că ne expira parcarea. Dar nu-mi doresc să fiu în alt loc sau cu o altă persoană. După opt ani de căsătorie, și aproape 13 de când ne cunoaștem, lucrul acesta este extraordinar!

Foto copyright Dreamstime.com

Teodora Manea

Teodora Manea

Teodora Manea ar fi trebuit sa studieze medicină, dar a dat peste filosofie, și cum toată lumea a descurajat-o, a decis să se facă filosof. În curând a aflat că filosofii ar trebui să fie bărbați, așa că a considerat o operație de schimbarea sexului, dar din fericire a ajuns în catedra de hermeneutică înainte de programata operație. Pe drumul tratamentului hormonal de creștere a bărbii (deși se pare că nu barba face pe filosofi ceea ce sunt!) a învățat germană cu Heidegger, Hegel și Kant. Când a ajuns în Germania i-au spus că băieții ăștia nu vorbesc chiar germana, dar cunoștințele lingvistice se pare că au fost suficiente să se înțeleagă din priviri cu un alt filosof german, emigrant și în viață. De care nu s-a mai putut despărți. Așa că după zece ani de carieră universitară în Iași, și-a făcut valiza și a plecat la el, peste Canalul Mânecii în sud-vestul verzui al Angliei. Obosită de crescut bărbi și filosofie, a decis să se dedice familiei, să se domesticească și să accepte un destin de femeie. Dar plaiul mioritic și ondulat englez au trezit-o la propria ai chemare, așa că printre dealuri, copii, diferențe culturale, oale, nostalgii culinare, ploi și singurătăți s-a apucat iar să scrie și să gândescă.
Teodora Manea

Latest posts by Teodora Manea (see all)

1 Comment
 • Alexandra D
  June 22, 2016

  Pe fosta soacra ( ultima din sirul celor trei ) o cheama Joy…
  Dar stiu ca nu e ea , sotul ei a murit cu foarte mult timp in urma.
  In alta ordine de idei : La multi ani fericiti impreuna , pentru ca daca anii nu-s fericiti degeaba is multi impreuna <3

  Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *