Doamnelor, aveți grijă la lăbarul de facebook!

De 1 Permalink
man-sitting-at-desk

@dreamstime.com

Pe net se nasc pasiuni mistuitoare. Pe Facebook lumea se place, se combină, se f*&e, se căsătorește, pe facebook se fac și se postează copii, pe facebook se mănâncă, pe facebook se distribuie și se amplifică cele mai mari psihoze. Pe facebook lumea urăște mai tare decât în viața reală, pentru că, izolat la un laptop, ura este pură, nediluată de interacțiunea umană care poate spulbera sau măcar diminua antipatiile sau aversiunile.

Cum internetul a devenit o parte extrem de importantă în existența umană și o metodă de a te face ascultat, violența online și hărțuirea devin probleme grave atunci când vorbim despre siguranța noastră. Pentru că dacă se întâmplă pe net, asta nu înseamnă că nu există repercusiuni în viața reală, ba dimpotrivă. O italiancă s-a sinucis după ce o țară întreagă a terfelit-o în mod repetat din cauza unui film porno postat pe YT de niște “prieteni”, fără acordul ei, iar studiile spun că cel mai hărțuite în mediul online sunt femeile. De ce femeile? Pentru că încă e greu de acceptat că o femeie poate avea păreri. Ce i se spune unei femei cu păreri? Că e nefutută, frustrată, invidioasă sau proastă.

Pe facebook, diverși indivizi și individe organizează ceea ce se numește “online shamming”. Adică, spre exemplu, cretinodul neinspirat, într-o oarecare zi de marți, scrie un status de genul “Maria Popescu e proastă și urâtă”. De ce? Pentru că Maria și-a exprimat ieri o părere cu care cretinoidul nu e de acord și, în loc să combată ideea, imbecilul ajunge imediat la concluzia că Maria e curvă. La statusul în care Maria este pusă la zid ca să fie scuipată, apar inevitabil alți cretinoizi cu care Maria nu a interacționat în viața ei sau pe care i-a blocat nedorind niciun tip de legătură, care încep să o înjure și să o terfelească. Astfel, Maria Popescu are parte de un linșaj ca la carte în care este calomniată și denigrată. Practic, aruncatul cu pietre din piața publică s-a mutat online, iar repercusiunile pot fi la fel de grave: o persoană mai sensibilă poate recurge la gesturi necugetate în urma acestui tip de violență virtuală.

Psihopatul care urăște fără discernământ este foarte periculos pentru că își poate pune oricând în aplicare planurile violente, așa cum probabil cugeta și lăbarul care a făcut o fixație pentru studentele de la medicină. Zilele trecute, un grup de studenți la Medicină, care se numește “Ești din UMF dacă…”, a avut parte de vizita neașteptată a unui absolvent de filozofie, care a abordat înainte pe facebook câteva viitoare doctorițe. Le-a trimis poze cu p*&a, le-a hărțuit sexual și per total și-a dat frâu liber obsesiilor.
Ulterior, s-a aflat că psihopatul avea și o bază de date în Excel, cu înălțimea, statusul relației, domiciliul (și dacă locuiește singură sau nu) fiecărei fete intrată în vizor.lista

Lăbarul, pentru că e psihopat, nu realizează că are o problemă și continuă să amenințe fetele care au postat pe grup conversațiile private și pozele cu p*&a lui.
S-au făcut sute de meme-uri și miștouri pe tema asta, care de care mai haioase, dar problema e destul de gravă. Oare câți psihopati mai au liste în Excel cu femei care locuiesc singure?

Oare câți psihopați nu vin mâine să îți dea în cap pe stradă că ieri ai postat pe facebook că nu îți place pizza? Oare câți cretinoizi te urăsc de moarte că nu le place fața ta sau faptul că ești sau nu feminstă? Oare câți lăbari vor mai organiza linșaje online că nu o recunoști regină pe Ana?

Lăbarul nu e lăbar destul până când nu devine violent. La început online, apoi în viața reală.

1 Comment
  • animaloo
    November 25, 2016

    ah..ce baiat fain. cel mai amuzant a fost cand le-a cerut decenta, cum pot sa dea conversatiile private asa?

    Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *