Franjuri, oameni, dușumele și parfum de nimfă sălbatică

@dreamstime.com

M-a cuprins un dor de mare şi de fete în costum de baie cu franjuri negre, cu pulpe dezgolite care miros a alge şi-a scoici derutate, ameţite de cururi cu mărimi variante, care împrăştie mişcări tropăite şi fac valuri după care marea îşi întoarce, excitată, capul.

Mi-e dor să merg în Vamă, să îmi cumpăr Silva de la minimarket şi să o beau stând cu părul pe plajă, care atârnă şi are vârfurile uscate de la atâta apă murdară, în care oamenii se pişă la ore nebănuite; marea e un veceu public cu pisoare nenumărate, mai ales noaptea, când zburdalnicele cupluri îşi bagă degetele pe sub pantaloni lungi şi deschid nasturi amorţiţi de razele ultraviolete. În urechi se aude nişte muzică folk, de dragoste, şi eu mă uit la oamenii care se ţin de mână şi-şi ascund mahmurerile sub ochelari de soare cu rame strâmbe.

Eu port rochiţe scurte, sub care dorm săruturi de bărbaţi nepregătiţi, care umblă cu telefoanele descărcate şi cu pachete de ţigări goale, lipite de prezervative expirate şi de gume de mestecat. Pe mine mă dor visele şi n-am timp nici să mă dezbrac de toată insomnia asta viscerală, care stă şi fumează dintr-o pipă din spumă de mare şi-mi spune mie că sunt beată şi tristă şi că am chiloţii spoiţi cu nisip şi clătite cu ciocolată.

M-a cuprins un dor de oameni care stau jos, de oameni nealergati, oameni care se trezesc la 9 şi-şi beau cafeaua la ibric, făcută din boabe prăjite şi amare, care înţeapă papila gustativă şi necăjesc dormitoarele ochilor închişi. Mi-e dor de studenţi care ascultă AC/DC în metrouri  fără capăt şi de băieţi care-şi sărută iubitele pe asfaltul Gării de Nord, unde trenurile se mănâncă între ele şi geamurile au urme de degete care fac dragoste pe scaune ude.

Mi-e dor să fac sex pe duşumele dezbrăcate, în timp ce axul superior îşi scoate afară toate amorurile tinere şi nehotărâte, frământate de un trup vetust, care scârţâie şi se moleşeşte când simte carnea altcuiva înghesuindu-se în căldura oaselor sale desculţe. Eu să ţip şi noaptea să rămână surdă, iar bărbatul care mă-nveleşte să-mi spună că nu e prea târziu şi că mai avem voie să rupem hainele de pe noi, în băi publice care miros a levănţică.

Mi-e dor să mă strecor sub tinereţea pe care n-am înţeles-o niciodată, tinereţea asta mereu curioasă, care-mi freacă globul ocular şi-mi aţâtă retina cu zile-n care stau degeaba şi mă joc cu timpul, zile-n care banii nu mai sunt o problemă şi eu mă plimb pe străzile din Argentina, dansând tango cu băieţi bruneţi cu părul ciufulit.

Mi-e dor de-un Bucureşti mut la 6 seara, care să uite să respire şi să mă lase desfrânată şi portocalie, la braţ cu un iubit care să fie îndrăgostit de felul în care spăl vasele cu mâinile goale şi care să-şi trezească sângele doar privindu-mă cum îmi scot chiloţii din fund, atunci când mă ridic să sting lumina.

Mi-e dor de farduri cu sclipici, de femei care se admiră în reflexiile maşinilor pline de praf şi noroi, de picioare cu celulită care nu se-ascund şi nu se tem, de ore pierdute prin crâjme, cu mese care privesc de jos la damele îmbrăcate în corsete, din care ies sânii jucăuşi şi stropiţi cu parfum de nimfă sălbatică.

Mi-e dor de nişte linişte, pe care s-o îndes în venele-mi albastre, ca apoi să o învăţ cum să-mi mângâie pereţii cărnii mele reci şi-ncreţite de toate nopţile în care a fost doar curva părăsită a unui somn ieşit la pensie.

Aida Silvia Strimbeanu

Aida Silvia Strimbeanu

IT-istă de la țară, scriitoare dă la oraș, mare mâncătoare de pepene verde și de sandwich-uri. Citesc ca să mă fac dășteptă și scriu ca să nu dorm prea mult. Somnul peste măsură dăunează la creierii minții. Doresc să mă mut la ecuator, frigul îmi îngheață potențialul. Beau mult Martini și îmi place ca atunci când fumez sau scriu, să nu fiu întreruptă. Poți încerca să mă deranjezi, da' am centura neagră la înjurături dă țară.
Aida Silvia Strimbeanu

Latest posts by Aida Silvia Strimbeanu (see all)

7 Comments
 • ion
  March 23, 2017

  Sa fie de la o supradoza de Martini?

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • bonfaciu lazau
   April 7, 2017

   Haha.. sigur..

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • gabriel
  March 24, 2017

  Silvia, creioanele să-ți înfrunzească din seva cărbunelui din cuvinte.

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Daniel
  March 27, 2017

  superb scris, misterios si inteligent.
  Am citit cu o placere pe care nu am mai simtit-o de mult.
  Pacat ca astfel de talente traiesc in Romania……

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • se7en
  March 29, 2017

  Cam moare blogul asta sau mi se pare doar mie?!

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Hercule
  March 30, 2017

  M-aş încumeta să trec prin mâinile unor nimfe sălbatice…

  https://68.media.tumblr.com/03c9306574d87cf9baa65c348d26fb47/tumblr_njpx5dTpnW1un2a0do1_1280.jpg

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Stefan Bragarea
  April 4, 2017

  Obsesie !

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *