Igiena alimentației virtuale

De 1 Permalink

Crazy male mechanic © Andres Rodriguez | Dreamstime.comCe nu înțeleg la românii de pe Facebook nici în ruptul capului e felul în care și-au construit criteriile după care apreciază pagini. Sunt infinite piruete de la pagini cu inimioare și rugăciuni la pagini de televiziuni sau știri cu toporul în mână, de la aprecieri ale unor politicieni veroși la organizații caritabile serioase, de la pseudosănătate de cel mai jos nivel la a citi ce scriu eu, ridiculizând tratamentele și dietele de Ev Mediu. Care e adevărul, fraților? Cine suntem în viața reală? Că în viața virtuală e o cacofonie sinistră care te pune serios pe gânduri.

Hai că m-am dat cu odicolon pe la nas, cum îi stă bine unei doamne sensibile și pun mâna pe topor, că tocmai ce am citit pe o pagină, perfectsănătos.ro (perfect sănătos, dar nițel idiot) că s-au descoperit un milion de banane injectate cu sânge de la persoane infectate cu HIV. Preluat de la surplusdesănătate.info, care vorbește și despre un scandal anterior cu portocale injectate. Bre, sunteți bine la cap când difuzați așa ceva sau v-a tâmpit căldura (aia din 1976, cică a fost o vară caniculară )? O minimă decență te obligă să verifici pe gogăl măcar, de unde afli prompt că virusul HIV-SIDA nu supraviețuiește sub 20* iar în mediul exten organismului moare urgent. Cum puteți citi – ba mai mult, distribui cu semne de exclamare – așa idioțenii? Și cum se poate să citiți ce scriu eu de vreo trei anișori dar și ce scriu autorii anonimi pe astfel de pagini? Pe cine credeți? Ia să vedem ce recomandări ne mai dau, că poate m-am înșelat eu, am fost superficială și am judecat pripit: au greșit oamenii o dată, nu delirează sistematic.

”Mușcați creionul ca să scăpați de durerea de cap”. Eu aș mușca ecranul laptop-ului, dar m-a costat prea mult, prefer algocalminul. ”Banda adezivă înlătură negii”. Vezi, dacă erau televiziune on line nu site, banda adezivă putea fi aplicată pe gura crainicului și nu mai trebuia să miros săruri ca să nu leșin de nervi. Sau de râs, în funcție de câte creioane am mușcat anterior.

”Tratamentul cu vodcă pentru picioare urât mirositoare”. Susțin orice petiție on line a cetățenilor din Vaslui – și nu numai, a bețivilor din toată țara – pentru interzicerea risipirii prețioasei licori în așa scopuri ridicole; plus pedeapsa cu închisoare de la 3 la 6 luni pentru oricine incită la risipirea băuturilor alcoolice și trecerea vinovatului pe listele Greenpeace ca dușman al planetei. Și întreb oamenii de știință britanici: pe când un studiu clinic despre efectul palincii versus vodcă asupra picioarelor urât mirositoare?

Mai scriu ei că o compresă cu făină și miere fluidifică mucusul și oprește tusea. Interzis a fi aplicată în zona inimii cică. Poate cred că se face muci și inima și ce le mai rămâne? Creierul muci, inima muci, plămânii muci, oare se poate supraviețui doar cu mațele și bășica udului funcționale? Se pare că da.

Hai la rubrica ”secrete”, că la medicină e o varză, zici că e botanică. Cică pe Valea Ialomiței există un loc misterios cu o apă misterioasă (sic) din care ”scrierile vechi spun că a băut Zamolxis și a devenit nemuritor”. Care scrieri? Că dacii erau așa deștepți că nu aveau limbă scrisă, se pare. Nu s-a descoperit nici un document nicăieri. Bineînțeles, Ceaușescu ”știa despre acest loc și a închis zona”. Mvai, și n-a băut puțin măcar? O picăturică? Sau a băut și locuiește în niște insule exotice împreună cu Elvis Presley și Hitler? Misterele și secretele astea o să mă nimicească, deși am hotărât eu în urmă cu vreo 30 de ani că oamenii nu au mistere, au doar mizerii, minciuni și ticăloșii pe care vor să le ascundă și atunci se învăluie în ”mister”. Cred că aveam mai multă minte ca tânără decât cei 350 de ”prieteni” ai mei care au dat like acestei pagini.

Serios, vă recomand să pierdeți puțin timp și să vă faceți ordine în lista de pagini apreciate. E un exercițiu de autocunoaștere folositor, vă economisește niște bani la psihoterapie. Și ceva reputație. Zău, nu strică.

Foto copyright Dreamstime.com

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar

Latest posts by Simona Tivadar (see all)

1 Comment
  • Tania
    August 3, 2016

    Creionul muscat trebuie sa fie din lemn sfintit, ca altfel nu trece durerea de cap. Pt a cumpara ‘creoane’ sfintite stiti unde sa sunati. E promo de vara, deci grabiti-va!

    Una peste alta, merita aruncat un ochi pe cartea ‘Bad Science’ de Ben Goldacre, in care si el lupta sa demitizeze aiureli de genul bana injectate, creioane homeopatice, etc.

    Like ori Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *