M-așteaptă un crom, lipit de un pom

Cine n-a auzit de picolinatul de crom merită să fie exilat pe stația spațială MIR , unde să-și petreacă restul vieții studiind efectele lui miraculoase asupra glicemiei și slăbirii. Da’ ce zic eu, glicemiei? asupra pancreasului (alintat prostește ”panki” în reclamele pentru pastile de digestie), asupra insulinei și glucagonului, toți într-o egalitate, că de aia sunt hormoni produși de panki.

picolinat-de-crom-200mcg-prezentare-produs

 

Cromul e într-adevăr implicat în secreția de insulină, dar, dezamăgire, nu îî ajută pe diabetici la menținerea unei glicemii normale. De altfel, nu există deficit de crom (decât rarisim, în boli grave de intestin cu diaree cronică) el fiind asigurat cu generozitate de o alimentație normală – chiar și vegană – atât cât e necesarul zilnic (25 micrograme). Explicațiile aiuritoare cum că ar scădea glicemia crescând secreția de insulină contrazic fix efectul clamat de ”ardere a grăsimii” pentru că atunci când glicemia e scăzută oamenii resimt intens senzația de foame și o poftă irezistibilă de dulce. Ori n-am auzit ca înghețata mâncată compulsiv să ardă grăsimea, da’ cred că e din cauză că surzesc eu, nu că e imposibil. Singura persoană care a slăbit cu crom sunt eu, din cauză că îmi cade carnea de pe mine de nervi când citesc ce pot abera site-uri tip prodieta, mămica mea sau chiar site-urile farmaciilor care vând astfel de produse. Analizați fraza imbecilă ”cromul este funcțional în factorul de toleranță la glucoză, care e un sistem enzimatic esențial ” și o să îmi dați dreptate. De unde dracu’ scot asfel de aberații? Unde e locul în care se produc așa niște inepții? Factorul de toleranță se produce logic la casa de toleranță. Zic eu, că m-am molipsit de logica absurdă a site-urilor.

Picolinat-de-Crom-200-Mcg-Ajunge-pt-240-de-Zile-4-Cutii-240-CapsuleCică un studiu citat de Marele Oz a demonstrat că cei care au luat crom au slăbit 84% din grăsimea corporală și 16% din cea musculară (mușchii fiind situați în afara corpului, se știe); în timp ce, bineînțeles, la cei care nu au luat, proporția a fost inversă… Zău, americanii ar trebui să facă ceva, chiar voodoo și incantații, au o karma tare nefericită cu un președinte ridicol și medicina lui televizată. Iar noi importăm numa’ și numa’ idioțeniile, nu dubităm nimic, ca o turmă de oi fascinate de prăpastie.

Pe scurt, că mă enervează rău cromul ăsta de vreo 15 ani: NU ameliorează glicemia și NU are nici o influență asupra curei de slăbire. Dacă totuși vă încăpățânați să luați, evitați picolinatul de crom, care se absoarbe mult prea rapid și penetrează brutal celulele umane, lezând ADN-ul, ceea ce va face să fie și mămica grăsuță și fetița concepută după cură prostuță. Și evitați dozele ”forte” de peste 200 micrograme, leziunile pot fi ireversibile mai ales la nivelul rinichilor și sânilor.

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar

Latest posts by Simona Tivadar (see all)

4 Comments
 • Ior
  July 8, 2015

  Nu e culmea ca desi americanii scot pe banda rulanta ,,chestii miraculoase de slabit” ei sunt din ce in ce mai grasi? Mai, mai, ce chestie! :)

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Tivadar simona
   July 9, 2015

   culmea e că tot restul omenirii le cumpără in draci,desi evident nu dau rezultate :)

   Like ori Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ior
   July 10, 2015

   Se cumpara in draci, cum sa nu se cumpere? Uneori am impresia ca un anumit produs din asta ,,miraculos” nu e lasat suficient pe piata pana sa se prinda si aia naivi ca nu functioneaza. Hop, top, iese altul, cu reclama noua, cu asa-zise explicatii stiintifice cum ca e super bun, cu poze inainte/dupa si cu niste femei super fericite cu zambete false care sunt sunt gata sa jure ca respectivul produs ,,le-a schimbat viata” , ,,le-a redat increderea in sine” (asta cu increderea prinde de cele mai multe ori) si naivii dau rapid fuga la telefon/computer sa comande ,,miraculosul” produs redus la doar <> lei.

   Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0

 • Ares
  November 13, 2015

  Dar Cromul picolinat e, totusi, promovat pe site-urile de nutritie sportiva ca Stimulator metabolic, avand urm. avantaje: optimizeaza functia insulinica, favorizeaza metabolizarea glucozei. Comentarii, ceva?

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *