Mami, ce înseamnă gay?

Boy and his computer © Michael Drager | Dreamstime.comÎn General când mi se ridică mingea la fileu, centrez. Evident mai am şi rateuri că doar oameni suntem! ☺ Dar când e vorba de mingile pe care mi le serveşte fiu-meu, situaţia devine mai complicată. Cam ca şi în seară în care vine şi mă întreabă:

– Mami, ce înseamnă gay ?

– Pardon ?

Băi, copile, ai doar 8 ani, întreabă-mă şi tu de multiplicări cu 2 cifre, cere-mi să te ajut să termini un Lego pentru copii de 10 ani. Preferăm când mă întrebai de ce e cerul albastru şi iarbă verde.

– Ce înseamnă gay ? Euh, pregătesc cină acum. Îţi explic după, ok ?

A ieşit din bucătărie cu un aer complet nesatisfăcut, iar eu cunoscându-mi odrasla ştiam că nu s-a terminat. În urmă cu 3 luni mă întrebase cum se fac copiii și am scăpat uşor, dar de data asta ştiam că nu va fi la fel.

Îmi făceam un întreg speech în cap, cum să exemplific mai pe înţelesul lui. Cugetările mele profunde sunt întrerupte în momentul în care intră cu tableta în mâna (urmă să îl dojenesc şi să îi reamintesc că nu are voie cu tabletă în cursul săptămânii – da ştiu mama teroristă, mna asta e) şi îmi arată o imagine cu oameni fericiţi, se uită la mine şi mă întreabă:

– Asta înseamnă gay ?

Nu apuc să deschid gură că îmi arată o altă imagine cu doi bărbaţi

– Sau asta?

Îi răspund cât pot de repede

– Ambele!

L-am pierdut! Nu mai înţelegea nimic. A făcut o faţă pe care nu o pot descrie nici măcar cu un emoticon pentru că nu există. Şi pentru că voiam să mănânce liniştit şi să nu ne bombardeze cu întrebări în timpul cinei, am început explicaţia.

– Oamenii gay sunt şi ei oameni fericiţi, de aceea ţi-am spus că ambele imagini răspund întrebării tale.

– Da, dar în mod normal un bărbat se pupă cu o femeie.

– Corect, dar mai sunt şi excepţii.

– Asta pentru că sunt bolnavi?

– Nu, nu sunt bolnavi, sunt diferiţi.

– Păi dacă sunt diferiţi faţă de noi înseamnă că sunt oameni răi sau bolnavi.

– Nu, uite eu sunt diferită de ţine.

– Normal, eşti fată, iar eu sunt băiat (cu o expresie de genul tu mă iei de prost acum?!)

– Este adevărat, dar nu în acest sens. Sunt diferită de ţine pentru că mie NU îmi place Nutella. (Știu nu pot fi normală dar mă asum). Tu adori Nutella. Acum te întreb, pentru că mie nu îmi place ceea ce ţie îţi place vei înceta să mă iubeşti sau să mă respecţi?

– Eu nu…

– Păi vezi, este la fel. Nu trebuie să încetezi să respecţi o persoană doar pentru că e diferită de ţine!

– Aham…

– Ok, acum poţi să laşi tabletă şi să vezi ce mai face Kilo Ren

Habar nu am dacă răspunsul meu a fost satisfăcător, dacă va mai veni cu alte întrebări despre subiect. Pentru moment e ocupat cu fotbalul şi în curând cu Wimbledon.

Înainte să se năpustească asupra mea Jihadul, afirm răspicat că nu sunt IPOCRITĂ, nu îmi doresc că fiul meu să fie gay, dar dacă va fi cazul, voi fi lângă el, îl voi sprijini şi apara împotriva celor care cred încă, în secolul XXI, că homosexualitatea este o boală, că homosexualii sunt periculoşi şi bolnavi mintal, că ar trebui linşaţi sau lobotomizati, că ar trebui arşi pe rug sau traşi în ţeapă. Perioada behaviorismului s-a încheiat (deşi mai sunt încă adepţi ai acestei teorii)!

17 mai 1993 ziua în care OMS radiază homosexualitatea din lista bolilor mentale.

Cred că sunt mult mai perverse şi perturbate persoanele adulterine care devin brusc monumente moralizatoare când văd doi adolescenţi sarutandu-se în parc, sau acei preoţi care molestează copii, sau călugăriţe care rămân gravide şi lista ar putea continuă.

Ştiu, îmi veţi spune că sunt cazuri izolate, dar că homosexualii  îşi arată curul şi asta e nociv pentru copii, pentru că îi influenţează negativ. Sincer, în afară de exhibiţionişti, eu nu am văzut un homosexual care să îşi arate curul în faţă unui copil. Contrar, sunt persoane rezervate, cu foarte mult bun simt (evident că sunt şi excepţii, dar nici cei hetero nu sunt sfinţi şi pudici mereu). Cred că mai perturbant pentru un copil este să i se bage pe gât mizerii şi monumente de incultură, mijlocele de parvenire, să înveţe în clasa pregătitoare despre operaţiile estetice la omizi sau că Moş Crăciun este un criminal iar Fecioara Maria face minuni.

Mi-aş dori că la şcoală să se introducă o materie numită ”COMUNICARE”, unde să învăţăm să ne exprimăm trăirile, emoţiile  prin diferite mijloace  în funcţie de vârstă. Să învăţăm că atunci când trimitem un mesaj murdar spre o persoană nu putem aştepta drept replică flori (message CACA cum spune Jacques Salomé), să nu ne fie frică să asumăm ceea ce suntem, să nu fim obligaţi să trăim în umbră doar pentru că aşa decide o societate ”morală”, dar lipsită de moralitate prin fiecare gest pe care îl face.

Foto copyright Dreamstime.com

Ramona Portan

Ramona Portan

Dacă ar fi să spun despre mine aș rezuma astfel: "Să încerci mereu. Să eșuezi mereu. Nu contează. Încearcă din nou. Eșuează din nou. Eșuează mai bine"(S. Beckett). Râd mult, mereu, din orice și se spune că râsul meu e molipsitor. Mă dezarmez doar în fața privirii inocente și profunde a copilului meu. De 5 ani vorbesc franceza cu accent ardelenesc și română cu accent franțuzesc.
Ramona Portan

Latest posts by Ramona Portan (see all)

65 Comments
 • Ada
  June 21, 2016

  Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 41

  • Alex
   June 21, 2016

   Scopul speciei noastre este “decat” sa ne perpetuam? Adicalea, sa mai adaugam inca cateva miliarde de ordrasle, cand avem atatea de adoptat. Sau cumva, vrei sa spui ca si cuplurile care aleg sa nu faca copii, sau aia sau alea care sunt sterili sunt anormali?

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 22

  • Adi S.
   June 21, 2016

   Homosexualitatea este anormala intrucat este o deviatie sexuala (doar prin propaganda unor “factori interesati” acest comportament a fost scos de pe lista deviatiilor sexuale in anii ’70, dar mecanismul prin care se formeaza comportamentul deviant este acelasi ca si in cazul altor deviatii sexuale). Este anormala pentru ca prin reprezentantii ei vrea cu tot dinadinsul sa pozeze in normalitate. E anormala pentru ca vrea sa isi impuna modelul de viata cu de-a sila, pentru ca devine o dictatura a unei minoritati. Asta-i adevarul, indiferent ca va convine sau nu ce am spus.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 35 Thumb down 35

  • Elena
   June 21, 2016

   Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 16

  • Ramona Portan
   June 21, 2016

   Bunicul meu a fost adeptul “bataia e rupta din rai”; Adica mama mea ar fi trebuit sa ma educe la fel, pentru ca eu la randu-mi sa imi educ la fel copilul??? Wow!! Nimeni nu vrea sa isi impuna modul de viata cu a sila, vor dea sa fie acceptati si sa nu mai fie tratati ca niste perversi sau bolnavi psihic! Eu de ce ar trebui sa accept “normalitatea “ta? Ce te face pe tine mai normal decat pe un homosexual? simplul fapt ca poti perpetua specia?? Am senzatie ca in loc sa evoluam regresam! Si e GRAV!

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 31 Thumb down 27

  • Cristiana
   June 21, 2016

   Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 16

 • M.
  June 21, 2016

  Pe asta cu dictatura minoritatii si impunerea stilului de viata eu nu o inteleg. Adica daca eu sunt hetero, o sa sara pe mine o lesbiana si o sa ma violeze ca urmare a discriminarii pozitive?! Sau o sa ma oblige sa fiu gay? Really? Deviatie sexuala? Daca oamenii sunt chimic, hormonal construiti sa aiba preferinta pentru relatii sexuale consimtite cu persoane de acelasi sex… care e problema? La o adica… cu ce ne afecteaza? Eu sunt straight si nu vreau copii. Cumva, pt demografie, cred ca sunt un pericol mai mare decat persoanele gay.
  Este extrem de stupid si de retrograd ceea ce sustineti.
  Argumentul inteligent este ca au fost scosi de pe o lista in anii 70 ca au avut lobby bun? De antisemitism si de eugenie ati auzit? De discriminare rasiala? Pai si persoanele alea au defectiuni, nu? Sunt rase/etnii inferioare, anormale, asa-i? Sa ii starpim, sa nu ne impuna stilul de viata.

  Baieti si fete, ce face omul in dormitorul lui este strict problema sa. Lasati ipocrizia acasa, ca nu sunteti asa curati incat sa aruncati cu piatra.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 38 Thumb down 20

 • Ada
  June 21, 2016

  Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 27

  • Ramona Portan
   June 21, 2016

   Draga Ada, cred ca ar trebui sa te documentezi mai bine si vei vedea ca datale sunt exacte iar de atunci data de 17 mai este ziua internationala impotriva homofobiei! Asta daca tot ai creier si capacitate de analiza. Eu am raspuns doar comentariului tau : “Educati-va copiii asa cum bunicii v-au educat parintii si nu le mai saditi aberatii in suflet si minte!”
   Spui ca scopul este normalitatea? defineste te rog normalitatea…vei fi subiectiva, iar normalitatea ta nu este si normalitatea mea.Inclusiv in speciile animale exista homosexualitate…a fi diferit nu inseamna a fi anormal!!

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 21

  • Adi S.
   June 22, 2016

   @Ramona Portan, dar ziua internationala impotriva normalofobiei cand este?!? Ca vad pe-aici o gramada de persoane normalofobe.

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 15 Thumb down 8

  • Paul
   June 22, 2016

   @Ramona Portan Nu incercati sa disimulati ca nu stiti ce este normalitatea, in materie de sexualitate. Ati admis chiar in textul de mai sus, ca fiind relatia consimtita intre un barbat si o femeie ajunsi la maturitate sexuala (“- Da, dar în mod normal un bărbat se pupă cu o femeie. – Corect…”). Atunci de ce voi astia, promotorii LGBT, incercati sa ne bagati pe gat o idee ce contravine legilor firii, normalitatii? Stiati ca in Statele Unite exista o organizatie numita NAMBLA (North American Man Boy Love Association) care militeaza pentru legalizarea relatiilor (implicit homosexuale, apropo) intre barbati si baieti minori? Lor, celor din acea organizatie, li se pare ceva normal. Dumneavoastra ati accepta “normalitatea” lor? Ce s-ar intampla de exemplu daca, la nivel mondial, prin pressing mediatic si lobby politic (cum au facut organizatiile LGBT in ultimele zeci de ani) acesti pedofili si alte minoritati asemenea ar reusi sa schimbe perceptia generala asupra lor? Ati putea accepta o asemenea societate distopica?

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 7

  • dana eugenia
   June 23, 2016

   si care e “legea firii”; stiu ca voi, cre(s)tinii, nu sunteti cei mai educati dintre oameni; dar, daca bagi pe goagal un sarci, vei vedea ca homoseualii exista din vremea grecilor – si ca la ei era NORMAL ca mai degraba sa faci dragoste cu un barbat educat decat cu o plebe (femeie de conditie sociala inferioara) nu mai spun ca si plebe si needucata erau “out of the picture” … deci tu nu te-ai fi putut reproduce in vecii vecilor … 666!

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Paul
   June 23, 2016

   @dana eugenia: Unu: de unde ai dedus tu din comentariul meu ca as fi crestin? Nu am adus niciun argument din carti presupus sfinte, nu cred in dumnezei, mosi craciuni si unicorni roz. Dar asta nu ma face sa imi lipseasca discernamantul si moralitatea, asa cum iti lipseste tie. “Legea firii” care te deranjeaza pe tine, este faptul ca atractia normala este intre persoane de sex opus. Ca la fizica: polii opusi se atrag. Ceea ce sustineti voi este comportament sexual deviant. Punct. Doi la mana: daca in Grecia antica homosexualitatea era raspandita, in baza unor convingeri morale acceptate in acele timpuri, asta inseamna ca trebuie sa le acceptam si acum? Pai hai sa acceptam si sclavia, daca tot era populara atunci, incestul, canibalismul sau mai stiu eu ce tabu-uri din acele vremuri… Deci ce facem, progresam ca civilizatie, sau regresam?

   Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1

 • Ada
  June 21, 2016

  Dna Portan, cred ca nu sunt singura care intelege ca textul pe care l-ati scris nu face referire la bataie, ci la educatia copilului Dvs pe tema lgbt.
  Asadar, asa cum am scris si un comentariu mai sus, din lipsa contraargumentelor nu e cazul sa-mi atribuiti lucruri pe care nu le-am spus.
  Aceasta educatie pe care Dvs o considerati normala are ca fundament anormalitatea pentru ca pur si simplu este importiva firii.
  Sustineti ca Dvs v-ati nascut dintr-o anormalitate?

  Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 20

  • Ramona Portan
   June 21, 2016

   Daca pentru dumneavostra faptul de se naste din rodul iubirii intre un ateu si o catolica pana in maduva oaselor este o anormalitate, va accept punctul de vedere. educatia pe care eu o consider apropiata copilului meu este bazata pe comunicare, toleranta si iubire fata de tot ceea ce il inconjoara. Nu vreau sa sadesc in sufletul lui ura, desi va cunoaste acest sentiment, se va revolta impotriva a ceea ce el va considera injust. Datoria mea este sa ii inculc valori morale solide, exact asa cum au facut parintii mei.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 19

 • Mihaela
  June 21, 2016

  Foarte frumos modul in care ati explicat baiatului dvs. cum sta treaba cu persoanele gay. Felicitari!

  Tind sa cred ca in 3 din 5 familii vine pustiul la mama lui sa o intrebe ce inseamna “gay” sau “lesbi” sau “lgbt”, iar aceasta ii explica in asa fel incat pustiul ei sa nu devina un om care ar scuipa 2 fete pe strada pentru simplul fapt ca se tin de mana sau sa injure 2 baieti ca se iau in brate. Sper sa putem progresa, nu azi, nu maine, ci in 5-6 ani. Sper ca populatia tarii noastre sa ajunga la un nivel de comunicare si de acceptare ca al dvs.

  Sunt lesbi. Astept sa mi se dea in cap ca nu vreau sa perpetuez specia, pentru ca nu vreau sa convietuiesc cu un barbat si pentru ca vreau sa adopt copiii pe care familiile heterosexuale ii abandoneaza.

  Va felicit inca odata!

  Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 25

  • Ramona Portan
   June 21, 2016

   Curaj!!! Si sa nu abandonati lupta niciodata!! Toti suntem umani si avem dreptul la viata! Pur si simplu: VIATA!

   Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 20

  • Ada
   June 21, 2016

   Nu va da nimeni in cap pt ca nu perpetuati specia, eu cel putin nu voi face niciodata asta. Dar cata vreme in ecuatia in care sunteti nu puteti concepe viata, nu va puteti incadra in normal, de ce nu intelegeti o logica elementara?

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 24 Thumb down 16

 • Ada
  June 21, 2016

  Dna Portan, cred ca nu m-am facut inteleasa .. eu nu urasc pe nimeni. Fiecare este liber sa faca ce doreste in propriul dormitor, dar nu pot accepta impunerea asta cu de-a sila a unor convingeri. Si nici tipul de educatie pe care il aplicati in acest caz, ca fiind unul bun. Desigur, homosexualitatea exista de cand lumea si intre animale …. desi animalele nu citesc ca sa putem face comparatii; va considerati egala cu o vaca sau cu o maimuta, spre exemplu?

  Ateul si catolica au convingeri diferite, insa 2 homosexuali au aceleasi convingeri. Relatia primilor este normala pentru ca ei pot concepe o viata, cealalta nu, fiind impotriva firii, a legilor naturii. Deci nu vad legatura, cata vreme nu comparam prunele cu chilotii?

  “Datoria mea este sa ii inculc valori morale solide, exact asa cum au facut parintii mei.”
  Va rog sa cititi textul de la acest link:
  http://bindiribli.ro/2014/09/11/lucian-mindruta/
  Daca pt Dvs cele de mai sus sunt valori morale solide ….imi pare rau, dar va aflati intr-o fractura grava a logicii.

  Poate pt Dvs si pedofilia s-o incadra la normalitate & moralitate, ca oricum exista de cand lumea si nah … si ei sunt oameni si trebuie iubiti, intelesi, acceptati….In definitiv este vorba doar de o gaura cu un diametru mai mic.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 23 Thumb down 14

  • Ramona
   June 21, 2016

   Cum va spuneam , educația,normalitatea sunt subiective. Percepute individual si transmise ulterior urmașilor. Eu nu ii spun copilului meu: fii mama gay ca e cool, e la moda! Cred căni ați înțeles Textul meu. Il învăț doar sa nu urască ceea ce e diferit de “normal” acești oamenii nu va fac nici un rău, stați liniștita homosexualitatea nu este molipsitoare. Condamnați cu atâta înverșunare homosexualii si mi se pare absurd sa ii comparați cu pedofili. Pedofilia este o boala psihică, o patologie… Homosexualitatea nu este o patologie! ce va faci sa credeți ca 2 homosexuali au convingeri identice? Doar pt ca sunt gay? Dvs aveți aceleași convingeri ca si sora Dvs? Doar sunteți femei. Sigur nu aveți aceleași convingeri ca si mine. Eu îmi cresc copilul cum consider EU de cuviință. Si am o vorba: adevarul parinților iese din gura copiilor! Așadar cumpătare!

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 15

  • Ada
   June 21, 2016

   Ba am inteles textul Dvs, insa cred ca este gresit sa va educati copilul astfel (scriind pe un site cu audienta, va mai si erijati in formator de opinie), dar alegerea va apartine. Copilul NU trebuie invatat sa urasca, dar trebuie sa inteleaga si sa i se traseze granita normal/anormal.
   “Il învăț doar sa nu urască ceea ce e diferit de “normal”” – pana la urma sunteti de acord ca sexualitatea e diferita de “normal”? Ca va tot contraziceti, ba in articol, ba in comentarii.

   Iar referitor la paragraful acesta
   “ce va faci sa credeți ca 2 homosexuali au convingeri identice? Doar pt ca sunt gay? Dvs aveți aceleași convingeri ca si sora Dvs? Doar sunteți femei. Sigur nu aveți aceleași convingeri ca si mine (…) ”
   Ati dat exemplu relatia dintre un ateu si o femeie catolica – vorbeam de convingeri religioase versus relatia a 2 homosexuali – unde vorbeam de convingeri sexuale. … V-am spus mai sus ca nu putem compara nutella cu chiloti.

   Homosexualitatea este o boala. Doar pt ca Dvs ati memorat si redati ceea ce ati citit in niste manuale valabile astazi, nu inseamna ca acele informatii sunt veridice.

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 14 Thumb down 10

  • Ada
   June 22, 2016

   Pana in anii ’70, tratatele de psihiatrie si codificarea internationala a bolilor (I.C.D.) contineau diagnosticul de boala numit „homosexualitate”, fiind trecut la capitolul „deviatii sexuale”. In medicina moderna, bazata pe argumente solide, un diagnostic sau o notiune se schimba numai daca apar dovezi stiintifice, adică studii clinice, care sa fie apoi confirmate şi ras-confirmate. Homosexualii americani insa, care sunt cu gramada, prin lobby politic si presiuni non-ştiintifice, au determinat Asociatia Psihiatrilor din SUA sa elimine diagnosticul „homosexualitate” din tratatele de psihiatrie. E ca si cum, la presiunea strazii, am decide acum ca nu mai exista tuberculoza, cei care tusesc cu sange asa s-au născut. Odata cu eliminarea politica a diagnosticului de „homosexualitate” a disparut si tratamentul.
   p.s. stiati ca nr de studenti al studiului Hooker a fost restrans la 30 de subiecti (de la 70), pt rezultate mai bune?

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 17 Thumb down 9

  • Emanuela
   June 22, 2016

   Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 15

  • Adi S.
   June 22, 2016

   @Ramona, nu te preface ca nu intelegi. Homosexualitatea este o deviatie sexuala care la fel ca si pedofilia provine dintr-o intelegere gresita a tiparelor de comportament sexual. Undeva, in intervalul 0-3 ani, s-a intamplat ceva cu copilul, nu a avut modelele corecte in familie si a inteles gresit “cum se face”.

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 15 Thumb down 9

  • Ada
   June 22, 2016

   @Emanuela, sunteti binevenita in aceasta conversatie. Nu stiu despre ce comportament ma acuzati, reactiile mele au fost decente. Eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, fiecare face-n viata asta ce vrea el. Este un text public unde am dreptul sa comentez, ca si Dvs. Nu este nimic altceva decat o dezbatere.
   Spre exemplificare la ceea ce sustineti Dvs, priviti imaginile de mai jos care redau un mod de comportament ce “impune convingerile cu de-a sila”. Reiau un link postat mai devreme: http://bindiribli.ro/2014/09/11/lucian-mindruta/

   Si in cel de-al 3-lea rand, mergand pe analogia oferita de Dvs, sa presupunem ca eu sunt o musca si Dvs un paianjen … sustineti că Dvs, paianjen fiind… v-ati nascut totusi dintr-o musca?????

   p.s. un om este “normal” sau “anormal” prin comparatie intr-un sistem de referinta.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5

 • Kamil
  June 21, 2016

  Homosexuali- oameni torturati si psihic si sufleteste,singurul lor scop in viata este satisfactia carnala scarboasa,traiesc numai pt carne/sex numai asta inteleg ei,avand un numar de parteneri sexuali si peste 500, cei mai mari consumatori de droguri,alcool, cele mai multe cazuri de sinucideri si cele mai multe boli cu transmitere sexuala, primul caz de HIV a fost gasit la un homosexual,nici nu ma mira.
  Nu ne acuzati de discriminare, doar pt ca avem puterea de a discerna normalul de anormal, sau raul de bine.
  Biblia ne spune sa ne iubim aproapele, dar nu si pacatul in sine, iar homosexualitatea este un pacat strigator la cer.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 27 Thumb down 17

  • Ramona
   June 21, 2016

   Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 16

  • Kamil
   June 22, 2016

   @Ramona
   Scrie in biblie asta, daca nu ai citit comentariul atent,si celalalte chestiuni pe care le-ai enumerat sunt pacate.
   Si de unde stii dumneata ca homosexuali s-au nascut asa ? Sunt oameni care si-au schimbat orientarea si dupa nenumarate relatii cu sexul opus, chiar unii si-au intemeiat si familii , sunt si homosexuali care s-au schimbat in hetero dupa un anumit numar de sedinte de terapie.
   La partea cu un copil de 10 ani ce simte e foarte discutabil, pt ca una e un copil indoctrinat, pardon imbecilizat de ora de educatie sexuala, cum se intampla in vest,de este bombardat de pornografie, iar alta este un copil de 10 ani care nu a indoctrinat/imbecilizat de aceste chestiuni.Copilaria este asexuala, in caz ca nu stiati.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 10

 • Ana
  June 21, 2016

  Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 18

  • Kamil
   June 22, 2016

   ”Nu toti homosexualii sunt drogati, exhibitionisti sau bolnavi”
   Nu, dar statisticiile releva faptul ca majoritatea homosexualilor sunt cum am zis eu in comentariul meu.
   ”Sexul e o activitate normala”
   E foarte normala, mai ales daca stii ce ai intre picioare si cu cine esti compatibil, pentru ca orificiul anal a fost creat pt alt scop.
   ”iubim aproapele si sa nu judecam pe altul”
   Nu este gresit sa judeci ce face un om, sa judeci faptele unui om, este gresit sa judeci pe om in sine.Eu nu am judecat pe x,y,z, eu am judecat homosexualitatea in sine.
   ”Dar tot e o speranta pe lumea asta ca pana la urma generatia dumneavoastra (si a mea) o sa moara ”
   Eu sunt nascut dupa 90′ deci mai am de trait mult,iar copii din Romania 99% cresc si vor creste in aceeasi mentalitate in care m-am nascut si eu.

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 16 Thumb down 8

 • Roxana Focea
  June 21, 2016

  Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 17

  • Kamil
   June 22, 2016

   Voi toti astia care sunteti pro-gay, atata ignoranta aveti in voi , mai ceva ca bolsevicii.Poporul nu va vrea, nu va iubeste, dar voi va bagati acolo nu va fierbe oala, atrageti si mai multa ura.De unde atata toleranta, daca orice om normal stie, ca fiecare persoana s-a nascut numai dupa o relatie intre un barbat si o femeie,ca organul genital masculin a fost creat sa fie compatibil cu cel feminin, iar cel feminin cu cel masculin, nu va auziti ce prostii spuneti?!!!

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 19 Thumb down 9

 • Ada
  June 21, 2016

  … Si totusi, nu prea inteleg de ce m-a contrazis autoarea, cata vreme ea insasi a scris in text ca homosexualitatea este o exceptie si ca normalitatea inseamna barbat + femeie.
  Citez:
  “– Oamenii gay sunt şi ei oameni fericiţi, de aceea ţi-am spus că ambele imagini răspund întrebării tale.
  – Da, dar în mod normal un bărbat se pupă cu o femeie.
  – Corect, dar mai sunt şi excepţii.”

  q.e.d.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 20 Thumb down 6

  • Ramona
   June 22, 2016

   Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 12

  • DB
   June 22, 2016

   @Ramona
   “Valorile” dvs sunt doar utopii sinucigase, negarea realitatii de dragul ideologiei “iubirii universale”. In ce va priveste doar ati produs confuzie in mintea unui copil, al dvs. Raul pare minor, dar este colosal. Ceea ce el vrea inconstient sa-si construiasca (personalitatea, structura de om deplin, mental si trupeste), dvs i-ati sabotat. Nesiguranta dvs i-ati trecut-o lui.
   Puteti reinterpreta valorile “traditionale” cat vreti, natura nu o puteti contrazice (sau pacali cum cred cei care spun ca “totul e in minte”, “redefinesc cum vreau si gata”). Puteti redenumi proasta uzanta a unui “instrument” in ce priveste obiectul acestuia ca “inovatie”, “progres”, “libertate” sau cum vreti dvs – nu veti opri degradarea acestuia. Fiecare instrument (sau functie a omului) vine cu un “mod de intrebuintare” atasat. Asa si mintea, tot asa si functia reproductiva. Daca aveti un stilou si va incapatanati sa-l folositi la sapat pamantul, se poate spune ca nu va lipseste ambitia, ci doar inteligenta.

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 11 Thumb down 6

  • Ada
   June 22, 2016

   Dna Portan, daca imi permiteti un sfat: nu va mai construiti casa cu caramizi friabile!
   Si Dvs sunteti in egala masura responsabila de viitorul acestei lumi si in primul rand al acestei tari, prin educatia copilului. Nu mai comparati familia cu nutella, pt ca va aflati intr-o mare eroare!

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 7

  • alex
   June 22, 2016

   DB, exceptional comentariu!

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3

 • DB
  June 22, 2016

  Freud a fost prost, voi sunteti destepti (numai pentru ca niste activisti politici de stanga v-au spus ca “totul e normal”, “totul e permis” s.a.m.d.). Homosexualitatea E o DEVIATIE SEXUALA, in limbaj freudian, sau o PERVERTIRE a naturii sexuale in limbaj teologic.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 16 Thumb down 7

  • Ramona
   June 22, 2016

   Freud este un reper pentru psihologia clinica, adevarat dar Freud nu detine adevarurile generale. A avut si rateuri..;asta asa daca tot vorbim de Freud! Nu tot ce a spus si scris Freud este valabil in secolul 21….By the Way Freu era el insusi un pervers…. Dar nu facem biografia lui Freud aici. Pe FReud l-au contrazis multi… Prosti, prin studii, experimente… In fine, e amuzant sa iei doar un reper atunci cand vrei sa argumentezi. OMS = Organizatia Mondiala a Sanatatii, so despre ce lobby al homosexualilor amerciani vorbim?
   @ Kamil, propun ca toti cei care apeleaza la fertilizare in vitro sa fie exorcizati, ca nu fac copii pe cale naturala!! Noi suntem ignoranti? Sa afirmi ca statisticele despre homesexuali iti confirma spusele e ca si cum ai afirma ca toti rockerii sunt drogati si satanisti ca asa iti spun tie statisticile. care statistici?
   Copii sunt asexuali, de aceea la varsta de 3 ani isi descopera sexul…Pentru fanii FREUD puteti citi despre sexualitate la copii…
   Cat despre ora de educatia sexuala care indoctrineaza un copil, sau il imbecilizeaza (se vede absenta ta de la aceste cursuri) este o aberatie mai mare decat continentul! Cum vede un copil de 3 ani exemple negative sexuale cand creste intr-o familie de “normali”? Cum iti explici tu si @Ada, ca un copil de 10 , 12 ani simte ca e diferit pentru ca e atrag de o persoana de acelasi sex in conditiile in care are o mama cu sani si un tata cu ce ii trebuie intre picioare??
   Lipsa orelor de educatie sexuala in scoli face ca din ce in ce mai multe tinere de 14 ani sa vina acasa cu burta la gura, la care mai adaugi si ignoranta crasa a parintilor care prefera sa se ascunda dupa deget, sa spuna un Doamne ajuta sau ce mai spune si uite asa cladim o tara minunata!

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7

  • Nimeni pe lume
   June 22, 2016

   @Ramona

   “Copii sunt asexuali, de aceea la varsta de 3 ani isi descopera sexul…Pentru fanii FREUD puteti citi despre sexualitate la copii… Cum vede un copil de 3 ani exemple negative sexuale cand creste intr-o familie de “normali”? Cum iti explici tu si @Ada, ca un copil de 10 , 12 ani simte ca e diferit pentru ca e atrag de o persoana de acelasi sex in conditiile in care are o mama cu sani si un tata cu ce ii trebuie intre picioare??”

   Daca tot mentionezi de Freud (de altfel foarte intelegator si sustinator al cauzei homosexualilor, chiar si pentru zilele noastre e foarte “emancipat”; si nu e singurul, deci nu se pune problema ca a gresit si el – pana acum 20-30 de ani dupa cum deja s-a spus, homosexualitatea era considerata boala, deci au fost suficienti care sa considere asta, la nivel stiintific, nu social):

   1. Homosexuality arises as a result of the Oedipus conflict and the boy’s discovery that his mother is ‘castrated’. This produces intense castration anxiety causing the boy to turn from his castrated mother to a ‘woman with a penis’.
   2. In the Three Essays, Freud (1905) theorised that the future homosexual child is so over-attracted to his mother that he identifies with her and narcissistically seeks love objects like himself so he can love them like his mother loved him.
   3. If a ‘negative’ or ‘inverted’ Oedipus complex occurs, a boy seeks his father’s love and masculine identification by taking on a feminine identification and reverting to anal eroticism.
   4. Finally, homosexuality could result from reaction formation(2): sadistic jealousy of brothers and father is safely converted into love of other men.

   Freud theorised that early childhood development was organised into psychosexual stages of libido, moving from oral to anal to genital stages. Adult sexuality was defined as penile-vaginal intercourse, and oral and anal sexuality were labelled immature vestiges of childhood sexual expression. Homosexuality could be due to a libidinal arrest (in the phallic stage) or failure to reach the final psychosexual stage of genitality due to a blockage of the energic force. Alternatively, an individual had reached the more mature genital stage but due to trauma reverted to an earlier stage. This was termed libidinal regression. For Freud, changing an individual’s same-sex orientation to a heterosexual one meant helping them ‘grow up’ through achieving a higher level of psychosexual development, rather than a ‘cure’ (Drescher, 2001).

   Like ori Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Kamil
   June 22, 2016

   @Ramona
   oamenii nu se nasc homosexuali, orientarea sexuală se poate schimba, modul de viață homosexual este periculos pentru sănătatea fizică iar copiii educați în cuplurile homosexuale prezintă statistic mai multe probleme psihologice și sociale decât copiii născuți și crescuți de părinți naturali. Spre exemplu studiul Peter-Bruckner din 2002 indică faptul că homosexualitatea este cauzată de un complex de factori de mediu și educaționali în cadrul căruia este important rolul jucat de părinți în perioadele critice de dezvoltare. Conform unui alt studiu depresiile unipolare şi bipolare au o rată de incidenţă de 3,64 ori mai mare la gay şi de 3,69 ori mai mare la lesbiene faţă de heterosexuali. Conform studiului Bagley şi Tremblay referitor la comportamentul suicidal al unui grup de tineri homosexuali cu vîrste între 18 şi 27 de ani, rata de sinucidere a fost mai mare de 14 ori faţă de tinerii heterosexuali de aceeaşi vîrstă.

   De circa patruzeci și cinci de ani se fac eforturi uriaşe pentru a demonstra că homosexualitatea este înnăscută. Cu toate acestea, până acum, toate studiile care ar fi constatat acest lucru şi care au fost, de altfel, promovate la maxim de mass-media, au fost contestate pe temei ştiinţific. Majoritatea acestor studii, întreprinse de adepţi ai homosexualităţii sau chiar de homosexuali, s-au dovedit a fi neîntemeiate, fie din cauza unei interpretări greşite a datelor, fie din cauza studierii unor eşantioane nereprezentative, fie prin alte vicii metodologice. Interesant este însă că întotdeauna când mai apare un astfel de studiu pro-homosexual, mass-media îl promovează cu surle şi trâmbiţe, iar când acesta este demonstrat ca fiind fals, nu mai apare nici o dezminţire. Astfel că populaţia rămâne cu impresia că homosexualii aşa s-au născut („born this way”). Suntem martorii unei imense manipulări a opiniei publice mondiale privind homosexualitatea.

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Kamil
   June 22, 2016

   @Ramona
   ”propun ca toti cei care apeleaza la fertilizare in vitro sa fie exorcizati, ca nu fac copii pe cale naturala!! Noi suntem ignoranti?”
   Nu schimba subiectul
   ”Cat despre ora de educatia sexuala care indoctrineaza un copil, sau il imbecilizeaza (se vede absenta ta de la aceste cursuri) este o aberatie mai mare decat continentul! ”
   Doar parintii pot tine lectii de educatie sexuala copiilor lor, scoala trebuie să creeze caractere morale, să educe tânăra persoană în spiritul corectării unor apucături ale omului primitiv, needucat.Adevărata cauză a răspândirii bolilor cu transmitere sexuală şi a creşterii ratei avortului este reprezentată tocmai de libertinajul sexual şi de promovarea lui pe toate canalele media. Sfidează logica bunului-simţ elementar părerea că deschiderea apetitului sexual al unui tânăr contribuie la reducerea sarcinilor nedorite, a avorturilor sau a bolilor cu transmitere sexuală
   Pentru limitarea acestor fenomene şi a consecinţelor nefaste pe care le implică nu e nevoie de educaţie sexuală în şcoli, ci de legi care să interzică pornografia, atât în spaţiul public, cât şi în cel virtual. Atâta vreme cât imoralitatea se cultivă la nivel legislativ, educaţional şi social, vom asista neputincioşi la un proces de destructurare spirituală şi biologică , începând cu cele mai nevinovate victime: copiii.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4

  • DB
   June 22, 2016

   Nu va mai chinuiti sa-i demolati autoritatea lui Freud ca psiholog cu argumente de scoala sperand ca astfel veti “salva” homosexualitatea. Nu e nevoie sa-l citesti pe Freud ca sa afli ca homosexualitatea este o deviatie sexuala, o de-reglare, o dez-ordine, o dez-orientare, o ratare a obiectului natural.
   Textul dvs este de fapt o farsa, la fel de autentic ca si numele dvs; sunteti de fapt o hipsterita iresponsabila, FARA COPII, care vrea sa dea lectii de “liberalism”.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5

 • altVasile
  June 22, 2016

  ”– Da, dar în mod normal un bărbat se pupă cu o femeie.
  – Corect, dar mai sunt şi excepţii.
  – Asta pentru că sunt bolnavi?
  – Nu, nu sunt bolnavi, sunt diferiţi.
  – Păi dacă sunt diferiţi faţă de noi înseamnă că sunt oameni răi sau bolnavi.
  – Nu, uite eu sunt diferită de ţine.
  – Normal, eşti fată, iar eu sunt băiat (cu o expresie de genul tu mă iei de prost acum?!)
  – Este adevărat, dar nu în acest sens. Sunt diferită de ţine pentru că mie NU îmi place Nutella. (Știu nu pot fi normală dar mă asum). Tu adori Nutella. Acum te întreb, pentru că mie nu îmi place ceea ce ţie îţi place vei înceta să mă iubeşti sau să mă respecţi?
  – Eu nu…
  – Păi vezi, este la fel. Nu trebuie să încetezi să respecţi o persoană doar pentru că e diferită de ţine!
  – Aham…”

  Și uite așa SĂMÂNȚA PERVERSITĂȚII a fost semănată în mintea unui copil inocent (isteț de altfel și cu un simț moral bine ascuțit cu privire la realitate, cel puțin până la momentul dialogului nefast) de către PROPRIA LUI MAMĂ, o adeptă – din câte se pare – destul de înfocată a religiei liberalismului pervers. Ce va face această sămânță?! Nu știm, doar timpul o va arăta, mai ales în perioada adolescenței, atunci când vin crizile legate de primele iubiri/primele dezamăgiri. O dezamăgire mare legată de o dragoste neîmpărtășită, abordarea adolscentului în acel moment în victima este extrem de vulnerabilă de către un pervers viclean și manipulatoriu, care să-i ofere umărul pentru a plânge… și iată cum pas cu pas lucrurile ar putea să ia o întorsătură într-o direcție care până atunci părea destul de improbabilă…

  Această femeie nu-și iubește copilul, în orice caz între religia liberalismului pervers și propriul său copil întâietate clară au doctrinele liberalismului pervers. O femeie care își iubește copilul se va comporta precum o ursoaică care își vede puiuții amenințați de pericol! Homosexualitatea este un comportament sexual deviant asociat cu o reducere a speranței vieții de până la 20 de ani, o promiscuitate uluitoare pentru mintea unui om normal (mulți dintre ei au peste 500 de parteneri într-o viață, chiar și peste 1000 de parteneri), boli cu transmitere sexuală de tot felul (ceea ce la promiscuitatea lor nu este de mirare), consum la greu de alcool și droguri, etc. Ce mamă – care are în piept inimă de carne, nu o bucată de piatră – nu și-ar proteja propriul copil de o astfel de boală?!

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 14 Thumb down 8

  • Watching
   June 22, 2016

   As zice, dimpotriva, ca doamna a incercat sa smulga samanta de intoleranta care incepea sa incolteasca in mintea de 8 ani a copilului sau. Sau aveti argumente sa sustineti ca replica asta “– Păi dacă sunt diferiţi faţă de noi înseamnă că sunt oameni răi sau bolnavi.” iese natural din gura unui copil, nu i-a fost sadita de vreun “normal” intolerant.
   P.S. Normalitatea este doar o statistica, atat si nimic mai mult.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Ramona
   June 23, 2016

   @ Stimabile AltVasile, cum îmi educ eu copilul ma privește cred. Ca sunt perversa, oi fi așa cum sunteți si Dvs, si sincer ma bucur ca in jurul meu sunt oameni care au capacitate de analiza, înțelegere si nu daci ezoterici plini de principii “morale”! Lucrez in fiecare zi cu oameni aflați in suferința crunta, unii din cauza unor părinți atat de morali ca si Dvs, incapabili sa își înțeleagă propriul copil sau sa il asculte măcar! Sunt Adulți care au fost obligați sa poarte bagaje care nu le aparțin. Dar nu am sa ma apuc acum sa fac psihologie cu Dvs! veggez asupra copilului meu si îmi doresc doar sa crească un om integru, cu capacitate de introspectie… Încercați (deși cred ca va este imposibil) sa inversați situația si sa va puneți pentru o secunda in locul celor in care dați cu pietre si înspre care va îndreptați ura pentru ca au avut “neșansa” sa fie”anormali”!

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6

  • altVasile
   June 23, 2016

   ”Stimabile AltVasile, cum îmi educ eu copilul ma privește cred.”

   Femeie, te privește atâta timp cât păstrezi aceste lucruri pentru dumneata și nu le faci publice. Atunci când scoți pisica afară din casă nu poți pretinde să ai control total asupra mișcărilor ei! Atunci însă când încerci – în mod public – să influențezi modul de gândire al altor oameni, atunci când faci propagandă (mai mult sau mai puțin subtilă) pentru perversitate trebuie să fii conștientă că vei primi o replică pe măsură din partea acelei părți a societății care nu ȘI-A PIERDUT ÎNCĂ DISCERNĂMÂNTUL.

   În țara aceasta mai există ÎNCĂ părinți care își IUBESC COPIII și nu vor accepta NICIODATĂ să-i aducă jertfă pe altarul ZEULUI LIBERALISMULUI PERVERS. Datoria unui părinte care își iubește copiii este să-i protejeze de ceea ce este rău, de ceea ce-i poate răni și afecta.

   ”Încercați (deși cred ca va este imposibil) sa inversați situația si sa va puneți pentru o secunda in locul celor in care dați cu pietre si înspre care va îndreptați ura pentru ca au avut “neșansa” sa fie”anormali”!”

   Femeie, un animal este capabil să vomeze și să se întoarcă ca să-și mănânce propria vomă; un animal este capabil să-și lingă părțile intime proprii; un animal este capabil să-și mănânce propriile excremente. Omul însă este o ființă ce se deosebește în mod radical de animale prin faptul că este înzestrat, de către Creatorul său, cu rațiune, capicitate de a iubi și discernământ moral (capacitatea de a distinge între Bine și Rău). Un om cu judecata normală are ÎN MOD AUTOMAT o reacție de respingere totală, chiar de scârbă, față de acele comportamente sexuale deviante care îl scot pe om din sfera comportamentului normal, ducându-l în sfera comportamentului animalic (în barierile firești care îl protejează pe om de ceea ce este scârbos și rușinos sunt sparte). Așa că nu pot accepta să inversez situația nici măcar pentru o secundă. Așa cum este o prostie totală să te joci cu pistolul pe la tâmplă, tot așa este o lipsă totală de înțelepciune să iei ”locul” măcar și pentru o singură secundă a unor perverși sexuali.

   ”Dați cu piertre… vă îndreptați ura…”

   Femeie, de unde ai luat dumneata că eu ”dau cu pietre în cineva” sau că ”îmi îndrept ura” (sic) către cineva? Cât de pervers trebuie să ajungă un om în gândire să creadă că dacă eu (sau oricare alt părinte) îmi avertizez copilul cu privire la consumul de alcool, cerându-i – cât se poate de imperativ – să evite companiile nefericite cu alcoolicii, înseamnă că urăsc alcoolicii?! Cât de pervers trebuie să fie cineva în gândire să creadă că dacă îmi avertizez copilul cu privire la condusul cu viteză excesivă a automobilului înseamnă că urăsc vitezomanii?! Cât de pervers trebuie să ajungă un om ca să creadă că dacă eu (sau oricare alt părinte sănătos la minte) își protejează copilul împotriva comportamentelor sexuale deviante înseamnă în mod automat că îi urăsc pe perverșii sexuali?!

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4

  • altVasile
   June 23, 2016

   ”Dar nu am sa ma apuc acum sa fac psihologie cu Dvs! veggez asupra copilului meu si îmi doresc doar sa crească un om integru, cu capacitate de introspectie…”

   Va fi cam greu cu o mamă care pune mai presus preceptele liberalismului pervers decât iubirea către propriul copil. Apoi mai este un aspect – surcica nu sare departe de trunchi – spune un proverb românesc. Pentru a educa un copil integru, este nevoie ca însăși părintele acelui copil să fie mai întâi integru. Or iată ce scrii dumneata:
   ”Lucrez in fiecare zi cu oameni aflați in suferința crunta, unii din cauza unor părinți atat de morali ca si Dvs, incapabili sa își înțeleagă propriul copil sau sa il asculte măcar!”
   De câtă integritate ai dat dumneata dovadă atunci când ai înșirat lucrurile de mai sus?! V-ați și grăbit, imediat, să mă puneți în aceeași oală cu părinții care ”cauzează suferniță cruntă, care sunt incapabili să-și înțeleagă propriul copil sau să îl asculte măcar”. Îmi spuneți și mie în bază căror informații publice ați scos aceste concluzii? Știi dumneata cine sunt eu? Știi dumneata care sunt relațiile dintre mine și copiii mei? Știi dumneata care sunt principiile mele morale ca să poți face o comparație, între mine și acele cazuri pe care le-ați întâlinit, bazată pe cunoștințe reale, nu pe presupuneri fără nicio bază? Așa că lasați vorbăria despre ”integritate”.

   Femeie, până a cultiva ”capacitatea de introspecție” în copilul dumitale, bine ar fi să-ți faci chiar dumneata o introspecție cu scopul de detecta tot acel gunoi pervers pe care ți l-ai băgat în cap, pe neobservate, pe băncile facultății de psihologie (sau mai știu eu ce școală oi fi făcut dumneata) sau pe ”mările” învolburate ale Internetului. Schimăți calea, femeie, atât cât încă nu este prea târziu. Căci dacă nu-ți vei schimba calea, atunci vei ajunge exact acolo unde te îndrepți, nicidecum în altă parte! Ceea ce va fi păcat, căci – din câte se pare – ești hotărâtă să-ți iei și copilul acolo. Misery loves company…

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 5

 • Ada
  June 22, 2016

  un text scris de un student la sociologie:
  http://www.culturavietii.ro/2016/06/17/familia-intemeiata-pe-cuplurile-unisex-intre-nonsens-si-patologie-sociala/

  Like ori Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3

  • dana eugenia
   June 23, 2016

   ihi – si studentul sufletului este vreun Freud, vreun Papahagi, vreun Paleologu? e vreo somitate recunoscuta de …. de cineva?

   Like ori Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2

 • Dan Strajeru
  June 23, 2016

  Bre, cata “suptilitate” in articolul asta interminabil. Si cat de tras de par poate fi (ca in reclamele alea “teligente” in care cate un pusti de doi ani spune despre ceva ca este “de-li-coos”)… Apropo, asta – sereniti.ro – este tribuna gay-il0r din Romania cumva? Raspunsul pentru odrasle e mai simlu: gay este atunci cand atat mama cat si tata au barba si glasul gros si, cand ti-e foame, nu conteaza cine te alapteaza. Iar daca mama si tata au fusta, cosuri pe nas si solduri late omofate de celulita, nu-ti da nimeni papa decat din cutie. ca ele /ei n-au.

  Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5

 • Mda
  June 23, 2016

  Cand o specie nu are dusmani naturali, atunci natura gaseste ceva sa o reduca. Asa apar deviatii, acceptate ca normalitate. Se reduce numarul. Simplu.

  Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3

 • marius cristian
  June 23, 2016

  16 May 1993 – zi de trista amintire pentru omenire , ziua in care aberatia a invins firescul si normalitatea….
  No problemo , continuati sa le spalati creierele la copii , acasa si la scoala , voi corifei propagandisti ai corectitudinii politice , dar nu uitati ca niciodata nu veti putea spala chiar toate creierele….

  Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 5

 • Ramona
  June 23, 2016

  Mda, @AltVasile…defect de meserie – pot contura profilul dvs uman, din cele cateva fraze aruncate cu atat revolta (ca sa nu folosesc cuvantul ura). Imi amintiti de multele persoane care trec pragul unui cabinet, revolatate pe intreg universul, care considera ca acele valori morale pe care el le cultiva sunt “baza” societatii morale si civile! Nu am sa mai fac polemica cu dvs, pentru ca e useless, va provoc (nu cred ca vreau sa ii stiu raspunsul) sa incercati sa faceti un exercitiu de imaginitie chiar daca va provoaca scarba, va vine sa vomitati(vomitati o tura si continuati exercitiul de imaginatie )- copilul dvs va spune intr-o zi ca este gay! ma opresc aici si va las dvs exercitiul imaginar.
  @DB – sunt cat se poate de reala (in carne si oase) si am si un copil care exact azi implineste 8 ani!
  Daca ati fi citit cu atentie textul in integralitatea lui, fara sa va blocati la raspunsul pe care eu l-am considerat apropiat intrebarii fiului meu, ati fi putut citi ca am afirmat ca NU IMI DORESC ca fiul meu sa fie gay, dar nu pot sa il invat sa urasca un gay, sau un caine sau un gandac care nu i-a facut NICI UN RAU! Este vorba de acceptare, intelegere si nu ura sau violenta fata de ceea ce nu intelegem. In general, oamenii slabi care nu reusesc sa inteleaga anumite fenomene se manifesta ca si niste caini turbati impinsi de dorinta de a sfarteca totul in jur! Pacat, pacat ca uitam sa fim OAMENI!

  Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4

  • altVasile
   June 23, 2016

   ”Mda, @AltVasile…defect de meserie – pot contura profilul dvs uman, din cele cateva fraze aruncate cu atat revolta (ca sa nu folosesc cuvantul ura).”

   Femeie, să-mi fie cu iertare, dar fie sunteți o naivă (care nu are habar pe ce lume trăiește), fie sunteți o încrezută fără margini (în propriile puteri para-psihologice?!) dacă considerați că sunt suficiente câteva fraze aruncate pentru a contura profilul cuiva uman.

   În privința revoltei mele, da, doamnă, ce poate fi mai revoltător decât atunci când propria ta mamă, în loc să te protejeze, sădește în mintea ta sămânța perversității?! Până și un animal își apără puii de pericole. Ia încercați să-i luați puiuții unei ursoaice. Veți putea?!

   ”Imi amintiti de multele persoane care trec pragul unui cabinet, revolatate pe intreg universul, care considera ca acele valori morale pe care el le cultiva sunt “baza” societatii morale si civile! ”

   Valorile acelea morale m-au adus pe mine pe lume, după cum te-au adus și pe dumneata! Există o bază obiectivă oricât nu ai încerca dumneata să o negi. Doi bărbați perverși oricât de mult nu s-ar sodomiza unul pe celălalt nu vor fi capabili niciodată să aducă un copil pe lume. Valabil și pentru două femei perverse. Poți, femeie, să te dai cu capul de zid până când vei pierde numărul cucuielor, totuna nu vei reuși să dărâmi zidul cu capul!

   ”Nu am sa mai fac polemica cu dvs, pentru ca e useless, va provoc (nu cred ca vreau sa ii stiu raspunsul) sa incercati sa faceti un exercitiu de imaginitie chiar daca va provoaca scarba, va vine sa vomitati(vomitati o tura si continuati exercitiul de imaginatie )- copilul dvs va spune intr-o zi ca este gay! ma opresc aici si va las dvs exercitiul imaginar.”

   Te provoc și eu pe dumneata, femeie, să faci următorul exercițiu de imaginație (dacă îți provoacă scârbă, bea un pahar de apă și mergi mai departe) – copilul dumitale îți spune într-o bună zi că vrea să devină noul Hitler care are în gând să facă o epurare etnică de proporții epocale în Europa. Poți să-ți imaginezi asta?! Dacă nu, atunci hai să o lăsăm baltă cu ”provocările”, nu suntem în povestea cu drobul de sare…

   Copiii ”veseli” (gay = vesel), ca și hitlerii nu apar așa pur și simplu (precum ciupercile după ploaie). O sămânță trebuie mai întâi să fie aruncată (așa cum ai făcut chiar dumneata cu propriul dumitale copil). După care sămânța are nevoie pentru a crește de un sol prielnic. Mai este nevoie ca sămânța să fie și udată (întreținută). Pentru ca un copil să devină ”vesel” este nevoie să se întâlnească o multitudine de factori, principalii fiind următorii: 1) acesta să crească într-o familie nefuncțională, în care rolurile celor doi părinți sunt grav date peste cap; 2) în familia copilului se cultivă valorile liberalismului pervers; 3) copilul nu se simte iubit și acceptat de către proprii săi părinți; 4) copilul este predispus către o rebeliune extremă față de părinți și față de Dumnezeu. Într-o familie normală, compusă dintr-un bărbat și o femeie care se iubesc reciproc și care își iubesc odraslele nespus de mult, educându-le în mod activ în spiritul unor valori morale solide șansele apariției unui copil ”vesel” sunt extem-extrem de mici.

   ”Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” – a spus înțeleptul Solomon.

   Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 7

 • Ada
  June 23, 2016

  Eu cred ca cel mi bun exercitiu de imaginatie pentru autoare este urmatorul (“chiar daca ii provoaca scarba, ii vine sa vomite .. nu-i nimic, vomita o tura si continua exercitiul de imaginatie”):
  imaginea propriului copil, pe care ea insasi l-a crescut cu ideea ca relatia dintre doi barbati este normala, in bratele unui pedofil.

  A, nu exista nicio legatura intre gay si pedofili?
  Sa citeasca textul de la acest link: http://www.culturavietii.ro/2013/02/05/profu-de-pedofilie-un-apologet-al-pedofiliei-sustine-la-bucuresti-o-conferinta-la-invitatia-organizatiei-minoritatilor-sexuale-accept/
  Profesorul homosexual Gert Hekma, care predă „studii gay și lesbiene” (!) la Departamentul de Sociologie și Antropologie al Universității din Amsterdam, susține teza departajării legale a pedofiliei de „efebofilie”, argumentând că pedofilia privește doar copiii sub 12 ani iar „efebofilia”, adică sexul adulților cu copii de peste 12 ani, este o stare de normalitate.
  „(…)grecii o făceau cu băieți între 11 și 18 (ani). Noi spunem acum că le făceau rău, dar pe atunci era cel mai bun lucru care i se putea întâmpla unui băiat.”
  etc

  Si daca dupa toate cate s-au spus in comentariile de mai sus tot nu pricepe … asta e, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

  Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Ramona
   July 4, 2016

   Stimsbila Ada, cultura vietii sa iti cultive spiritul. E absurd, aberant, imbecil si limitat orice dialog. Credeți-ma ca spre deosebire de Dvs si de toți homofobii , daci ezoterici Si cre(s)tini care își scuipa ura pe aici, eu am făcut acest Exercițiu de imaginație. Fiul meu imi spune ca e gay. Cert, nu voi sari in sus de bucurie, voi avea nevoie de timp pt a digera ideea, dar after all este si va rămâne fiul meu gay sau straight. Il voi iubi si apăra împotriva acestei specii umane din care faceți parte. Da stimabila, eu am făcut acest Exercițiu. Dvs puteți sa il faceți? Cât despre pedofili lasă-ți-I in seama psihiatrilor si cumpatati-va comparatiile. Homosexual e una, pedofil e alta, zoofil si alte patologii! Domnul vostru sa va aibă in paza! Eu una sincer , acolo in raiul sufletelor pierdute ca si al meu voi fi fericita si privată de prezenta pupătorilor de moaște si poli ale popii !

   Like ori Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0

 • Rață Grasă
  June 23, 2016

  Ramona, eu cred ca raspunsul tau la intrebarea din titlu a fost decent.
  Si mai cred ca notiunile de ‘gay’ si restul sunt simple etichete; pentru ca orientarea sexuala nu e ceva ce sare in ochi, ca si cum unii oameni ar purta coarne sau ceva.
  Vad ca foarte putini dintre cei revoltati pot sa se gandeasca la relatia dintre doua fiinte umane ca la o solutie impotriva singuratatii, in schimb, de fiecare data sunt uimita de obsesia pentru detalii organice, care apar ca argumente in discutie.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2

 • Ramona
  June 23, 2016

  OK. La religie nu ma bag pentru ca sunt atee, deci nu am habar de citate din biblie si alte cele( tata este ateu. Huo!!) in alta ordine de idei sunteți complet dar complet pe lângă realitate. Eu nu săsesc nici un fel de perversitate in inima copilului meu! chiar contrarul! Părinții mei au trăit muuulti ani in comunism, dar de aceea M-au învățat sa fiu toleranta, sa nu judec si sa nu urăsc pe nimeni. Mi-au vorbit despre homosexuali ( știți Dvs Queen , sau Eltin John, sau Modern Talking -sa nu fiți ipocrit sa îmi Spune-ți că nu va plăceau), M-au învățat sa nu urăsc oamenii. Sunt ft straight, cu toate ca știam ca exista homosexuali si nu ma încurca cu nimic. In al 2 lea rând, Hitler era un pervers narcisist( va las sa căutați Semnificația), cu traume psihice profunde. Nu va obosiți sa îmi dați răspunsul pentru ca il intuiesc! Țin sa va informezi ca exista homosexuali născuți in familii de preoți, daca tot vb de religie, sau in familii iubitoare, înconjurați mereu de dragoste, iar din 3 frați educați si crescuți la fel unul e gay. Poate îmi Spune-ți Dvs de ce? Au decis părinții sa sedeasca la unul din copii o sâmânța sa vadă daca rodește? Trist. Eu măcar am un sentiment pe care Dvs nu il veți avea niciodată: empatia!
  Si ca sa va răspund in ceea ce privește puterile mele para psihologice, îmi confirm spusele după ce am citit toate aberațiile de dac ezoteric. Pace si multă cumpătare va doresc! Si sper ( nu pt Dvs ci pt urmașii urmașilor Dvs) sa nu va căpătuiți cu vreun homosexual! Ar fi păcat sa va sfârșiti viața intr-o celula rece si neprietenoasa!
  Si nu uitați: EMPATIE! Altfel Biblia si toți Sfinții nu va vor ierta necumpătarea!

  Like ori Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1

  • OANA
   June 24, 2016

   Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 7

  • altVasile
   June 25, 2016

   Femeie,

   Faptul că dumneata spui că ești atee explică foarte multe – cel puțin pentru mine. Carențe atât de mari în planul discernământului doar un ateu poate să aibe (o știu din proprie experiență, am bătut și eu timp de vreo 12 ani drumurile întortochiate și întunecate ale ateismului… de mi s-a amărât tot cerul gurii de atât ateism).

   Un ciocan în mâna unui maiestru priceput face ”minuni”, în mâna unui nepriceput însă ciocanul duce la degete rupte. Empatie, toleranță, ne-judecare – toate acestea nu sunt decât niște ”instrumente” care pot să producă o serie de efecte – bune sau rele. Depinde de cel care le mânuiește. Problema este că liberalismul pervers face ceea ce și-a propus dintotdeauna: pervertește tot ce îi iese în cale. Iar dumneata dai dovadă de prea puțină înțelepciune pentru a realiza acest lucru.

   Uite ce vreau să-ți spun, în încheiere (este un proverb din același Solomon):
   ”Femeia înțeleaptă își zidește casa, iar femeia nebună o dărâmă cu înseși mâinele ei”.

   Reflectează la acest proverb (Solomon nu degeaba a fost numit cel mai înțelept om care a trăit vreodată pe fața pământului). Dacă vei alege înțelepciunea atunci îți vei zidi casa, iar acea casă va rezista (și la furtune, și la șuvoaie de ape). Dacă vei alege însă nebunia (or să-mi fie cu iertare, dar pe drumul acesta te afli, nu pe altul), atunci se va alege praf și pulbere din tot cea ce faci…

   P.S. Legat de preoți. Sunt unii preoți care s-au făcut preoți pentru că Dumnezeu i-a chemat să fie preoți. Sunt alții însă care sunt preoți pentru i-a chemat Mamona să fie preoți. Or nu poți să-i slujești și lui Dumnezeu, și Mamonei! Atunci când îl slujești pe Mamona nu poți să te miri că ai probleme cu unii dintre fii sau fiicele care ți s-au născut…

   Like ori Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4

 • gabi
  June 26, 2016

  @Ramona Portan, manifestări sexuale deviante: homosexualitatea, sadomasochismul (plăcerea este proiecţia durerii – provocarea (sadism) sau resimţirea ei (masochism) prin acte de cruzime, brutalitate), exhibiţionismul (expunerea organelor genitale sau chiar satisfacerea dorinţelor sexuale în public), voyeurismul (obţinerea satisfacţiei sexuale prin privirea unor persoane nude sau a unui act sexual realizat de un cuplu), sexsomnia (cei afectaţi fac sex în timp ce dorm, cu partenerii sau autostimulându-se), nimfomania (deviaţie sexuală specifică femeilor care întreţin relaţii sexuale cu un număr mare de bărbaţi, în încercarea, eşuată de cele mai multe ori, de a obţine orgasm).
  Persoanele care suferă de comportament sexual deviant, de obicei folosesc sexul pentru a scăpa de alte probleme, cum ar fi singurătatea, depresia, anxietatea sau stresul. Ei pot continua să se implice în comportamente sexuale riscante, în ciuda faptului că pot apărea consecinţe grave, cum ar fi probleme de sănătate, boli cu transmitere sexuală sau pierderea relaţiei. Persoanele afectate necesită tratament medicamentos sau psihologic, mai ales atunci când dereglările sexuale fac rău altora, spre exemplu pedofilismul.

  Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1

 • Ramona
  July 4, 2016

  @Oana- LOOOLLL! Nu pot folosi emoticoane si e mare pacat! Multumesc, m-ai facut sa rad bine! Sunt foarte vie, si cred cu mai multa dorinta de a face un bine atunci cand pot celui de langa mine, decat multi dintre crestinii care dau cu pietre in cei ce nu urmeaza aceeasi cale ca si a lor. Cat despre faptul ca sadesc perversitatea in sufletul copilului meu Mamona sau Dumnezeu sa ma judece. E la o scoala catolica, cu ore de religie unde primeste raspunsuri la intrebarile la care eu sunt incapabila sa raspund. Si cu toate ca sunt atee va recomand sa cititi Conversatii cu Dumnezeu – o carte care poate va va largi spiritul ingustat de credinta care deborda.

  Like ori Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1

 • Alexa
  July 6, 2016

  Sunt uimita ca oamenii nu pot accepta ca termenul de *gay*, *homosexuali*, *lesbiene*, sunt doar niste titluri adresate de persoanele homofobe celor care indeplinesc aceste carcteristici, in incercarea de a-i evidentia, ba chiar *exclude*, din societatea din ziua de azi. Oameni buni! Treziti-va! Nu exista *normal* si *anormal*, exista pur si simplu, oameni. De ce nu putem noi, ca civilizatie care are acces la site-uri si studii, culmea, publicate cu scopul de a ne spala creierul, sa invatam sa acceptam persoana de langa noi? Fie ca este heterosexual, homosexual sau lesbiana? De ce trebuie sa ii excludem din societate? Sunt niste oameni, ca si noi, si banuiesc ca daca ati face un joc de roluri, si ati sta in pielea unui personaj homosexual sau lesbiana pe un timp nedefinit, pariu ca nu ati rezista.Nu ati suporta insultele care v-ar fi adresate pe strada, doar fiindca imbratisati o persoana de acelasi sex, sau pentru ca sunteti intr-o relatie cu una. Asa ca invatati sa acceptati oamenii, exact asa cum sunt ei. Pace!

  Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *