Minune! O emisiune a născut un pui viu!

Doctor and woman patient © Selenka | Dreamstime.comMinunat ! Excepțional ! Postul de televiziune Realitatea a izbăvit în lupta de a avea cele mai penibile emisiuni de “sănătate “.

Încercările Fresh-Refresh de a fi o emisiune pentru debili mintali au fost încununate de succes în sâmbăta aceasta, când a fost abordat subiectul ”aciditate”, atât de drag idioților care nu știu ce e aceea pH și că el poate fi măsurat printr-o simplă analiză de sânge care se numește ASTRUP (sau EAB-echilibrul acido-bazic ) și care se face în mod obișnuit în orice secție de terapie intensivă sau unitate UPU din orice spital mai răsărit. Evident vorbim despre pH-ul sângelui, pentru că pH-urile sunt diferite la urină, piele, materii fecale, etc. Dom’le, am aflat că bolile psihice dau aciditate, deci cancer (unul singur, că în creierașul mic și bazic al realizatoarei emisiunii cancerul e unul singur – deși aș anunța-o că doar prostia e unică ).

Deci 2 milioane de români suferinzi de depresie sunt acizi, baterii umblătoare, nene! data viitoare când rămân fără baterie la telefon o să caut un trist să mi-o incarce: energie verde, eco, bio și gratis. Carnea, zahărul, peștele uscat și fructele de mare dau aciditate (deci cancer). La fel făina albă și mămăliga. Ba chiar și fructelor le crește aciditatea la fix 3 zile după ce le-am cumpărat, zice câștigătoarea premiului ”cele mai multe tâmpenii debitate pe minut”, adică realizatoarea emisiunii, care nu a aflat că fructele stau prin depozite săptămâni în șir și apoi mai stau și prin magazine multe zile până să le cumpărăm noi.

Totuși avem remedii naturale să nu devenim pungi umblătoare de oțet (acid acetic, pentru cei care nu au fost prieteni cu chimia de clasa a opta): mierea (deși are 40% glucoză, adică zahăr ), legumele și fructele. Eu mă declar complet confuză și acrită/acidifiată de atâta clămpăneală debitată vesel și iresponsabil la televizor, fără ca vreun for legal să intervină .

Dar stați! Nu s-a terminat! După 10 minute de reclame de ierburi vândute cu preț de aur pentru creduli, am asistat la o minune: emisiunea a născut un pui viu! Se numește “Diferențe și esențe ” și promovează jefuirea fraierelor care caută tinerețea fără bătrânețe prin saloanele de înfrumusețare, unde pot continua liniștite să nu facă nimic pe banii lui iubi, detoxifiindu-se de kilul de vodcă pe care l-au basculant în weekend prin cluburi.

De data asta a vorbit o doamnă prezentată ca ”dr.”, că nici doctoratele, nici facultatea de medicină nu mai sunt ceva au fost, ”consultantă anti-aging”. Dânsa ne-a recomandat să nu mergem oriunde la întinerire ci doar acolo unde există aparate de încredere – cum ar fi ale lor, de exemplu, care au minimum 25 de ani vechime pe piață. Hă, hă, s-au inventat laserele performante, doamna ”dr.”!

Deși dubitez că un medic poate afirma despre o cremă de corp că ”principiul activ intră în celule, iar acidul hialuronic rămâne în spațiile intercelulare”, fiindcă asta ar însemna moartea oricărui țesut, alături de moartea neuronului distinsei ticăloase, care ar zice orice ca să își promoveze ”salonul”. Inclusiv că ”înlătură surplusul de piele rămas după naștere sau la persoanele care au slăbit multe kilograme” cu ajutorul modernelor lor aparate vechi de 25 de ani. Și totuși, pământul nu se cască să o înghită!

Ba mai mult, afirmă că ”în circuitul sanguin pătrund grăsimi în timpul alăptării”, grăsimi care pot fi topite tot cu ajutorul aparatelor de la taraba lor de pseudoştiință. Alo, madam, pătrunderea grăsimii în sânge se numește embolie grăsoasă și e mortală! Repetați anul 4 de facultate, în caz că ați studiat medicina (ceea ce e total improbabil).

Noroc că nimic din ceea ce mănâncă sau bea un om nu poate schimba pH-ul sângelui (cu excepția chimicalelor luate în scop suicidal sau din greșeală), organismul având 2 sisteme (rinichii și plămânii) care mențin acest parametru între 7.35 și 7.45. Orice acidoza sau alcaloză se tratează exclusiv la spital, prin mijloace medicale, care includ dializa și plasmafereza.

Și pentru fraierii care mai cred în terapia cu bicarbonat alimentar: 12 grame de bicarbonat neutralizează aciditatea produsă de o tumoră de 1 (un) milimetru cub; 30 de grame dau alcaloză severă și risc de deces.

Pentru sănătatea dumneavoastră, nu ascultați nimic din ce vă spun pseudo doctorii pe la televizor și pe site-uri verzi și vii. Verzi și vii sunt doar bănuții pe care îi mulg de la voi, cumpărătorii de vise erotice despre nemurire.

Foto copyright Dreamstime.com

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar

Latest posts by Simona Tivadar (see all)

2 Comments
 • clara
  June 13, 2016

  Doamna Tivadar, aveti foarte mare dreptate si intr-adevar se debiteaza multe aberatii pe la televizor care bat la ochi chiar si pentru un diletant intr-ale studiului pe probleme de metabolism cum sunt eu.
  Dar as avea rugamintea in masura in care va permite timpul sa dezvoltati un pic subiectul cu aciditatea si bazicitatea in organism astfel incat sa ne lamurim totusi de ce aia tristi nu sunt defapt baterii ambulante:-))
  multumesc frumos

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

 • Irina G
  June 13, 2016

  Observatie de natura semantica: pe primul rand din articol, cred ca ar trebui spus”a razbit in lupta”, pt ca “a izbavi” are alt sens si nu se potriveste.

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *