An Nou chimic vă doresc!

De 1 Permalink

art-2017-happy-new-years-eveVreau și eu să fac urări de bine și sănătate în noul an, să nu rămân mai prejos decât urătorii de pe Facebook, că mi s-a umplut pagina de gânduri bune, de urări de prosperitate și noroc – deși zău că aș vrea să aud comentariile când voi anunța că s-au împlinit toate. Vă anunț de pe acum că în 2017 vom fi perfect sănătoase, vom câștiga un sac de bani cu Sereniti, vom pleca în călătorii în jurul lumii și câte și mai câte, nu le zic că nu vreau să vă stric prima zi de mahmureală după a cinşpea paranghelie a lunii decembrie. Așa că să incepem cu urările: în primul rând să-i dea Dumnezeu sănătate sau veșnică pomenire celui care a inventat Dramina, pastila minunată cu care reușesc să-mi plimb labirintele de la o mie la trei mii de metri și înapoi, că fără ea nici legată n-aș sta în cabinele care se leagănă deasupra prăpăstiilor din Alpi.

Aceeași sănătate sau un loc în Rai îl merită descoperitorul aspirinei, fără de care m-aș anchiloza iremediabil după prima zi de schi și nu mi-ar rămâne decât să-mi plâng de milă în cârciumile de la baza pârtiei. Să mănânc și să plâng.

Dacă tot veni vorba despre mâncare, păi veșnică recunoștință și celui care a descoperit Colebilul și Trifermentul, datorită cărora pot să mă înfrupt cu käsespätzle și cartofi tirolezi cu speck și ochiuri fără de care dracu’ ar rezista pe pârtii la minus 10 grade o zi întreagă.

Veșnică admirație și prețuire celor care au combinat metalele cu atâta iscusință încât rezistă la ger și vânt, la zăpadă și ploi. Celor care au calculat impecabil întinderea firelor metalice între stâlpi ca să poată transporta trei mii de teutoni și pe oaspeții lor în fiecare oră către vârfurile munților pe care s-au construit alte cârciumi memorabile în care se poate bea vârtos tot veșnică sănătate le doresc.

Și nu în ultimul rând le doresc nemurire veselă celor care au descoperit combinațiile de prafuri cărora le dăm foc în noaptea de Revelion, umplând cerul de lumini la care ne zgâim ca proștii și de care ne bucurăm ca pitecantropii când reușeau să facă foc în peșteră.

Una peste alta, trăiască chimiștii și fizicienii. Inginerii și arhitecții. Muncitorii constructori și chelnerii veseli.

Un An Nou plin de chimie și fizică vă doresc tuturor! Anul științific e mai de folos decât anul cocoșului, mai ales când ai făcut supă din găina cu ouă de aur.

La mulți ani sănătoși și foarte veseli tuturor!

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar
1 Comment
  • bonifaciu lazau
    January 5, 2017

    Multumim frumos! La Multi Ani!

    Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *