Nu e păcat ca alții să sufere din cauza ta? 

De 0 Permalink
@dreamstime.com

@dreamstime.com

Ok, nu mergi la medic ca să îți faci analize, ecografii sau mamografii. Naiba știe de ce. De frică, de rușine, de lipsă de timp, de teama durerii, din comoditate. Lasă, că ești sănătoasă, nu ai niciun simptom, de ce să mergi la medic? Dacă te-o durea ceva, o să mergi, și-așa n-ai chef să ai de-a face cu doctorii, că ai auzit tu pe internet la lătrăii anti medicină, că absolut toți sunt niște nenorociți vânduți lu’ BigPharma, că preferă să ne pună diagnostice greșite ca să ne trateze pe bani, bani mulți și apoi să ne îndoape cu medicamente, ca să se îmbogățească. Și da, unii sunt. Dar nu toți. Așa cum unele boli au simptome, altele nu au decât atunci când e prea târziu, cum e cancerul la sân.

Ce vreau de fapt să zic: dacă tu nu ai respect pentru tine, atunci gândește-te la maică-ta. Gândește-te cum să îi spui: mamă, am cancer în fază terminală! Gândește-te la copilul sau la copiii tăi. Copiii au nevoie de tine. Au nevoie de mama lor. Tu le protejezi viitorul, nu vrei să îi lași orfani de mamă, nu? Dacă tu pe tine nu te iubești, atunci poate îți iubești soțul sau prietenul, aveți planuri împreună, vă adorați, nu e frumos să îl părăsești din cauza unei boli neașteptate, dar care putea fi prevenită, nu? Dacă ție nu îți pasă foarte tare de tine, gândește-te la taică-tu. Cum să îi spui lui tata că pentru fetița lui, lumina ochilor lui, viața lui, nu se mai poate face nimic, fiindcă e prea târziu?

Dacă tu pentru tine nu vrei să mergi la controale anuale, dacă tu crezi că nu ai nevoie de ecogafii sau mamografii periodic, ai respect pentru cei care te iubesc! Ei nu merită să sufere, pentru că tu nu ai avut 20 de minute ca să îți salvezi viața.

Dacă tu nu te iubești pe tine cât să previi un cancer la sân în doar 20 de minute, arată-le celor pe care îi adori cât sunt de importanți pentru tine mergând la medic.

Cea mai bună dovadă de dragoste pentru familiile și prietenii noștri este să avem grijă de noi, doamnelor!

Durează doar 20 de minute ca să vă salvați propria viață, și pe cea a celor care nu pot trăi fără dumneavoastră.  #vremsavavedemsanii

Corina Bacanu

Corina Bacanu

De 16 ani copywriter. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Jump and the net will appear.
Corina Bacanu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *