Nuntă pentru voi, nu pentru clanul mătușilor cu sarmale în cap! 

De 1 Permalink

De 2 ani, de când ai cunoscut-o pe fata asta, te gândești cum să o ceri. Ce inel, ce măsură, ce piatră, unde să o ceri, dacă îngenunchi, în pat sau pe canapea, dezbăcați sau în piață la Obor, cool sau hipsteresc, seara sau dimineața, cu proiecție pe un bloc sau să îi pui inelul în ciorbă? Și cum te zbați tu așa să proiectezi momentul ideal, hop!, îți apare în spuma cafelei de dimineață chipul mătușii de la Ciolpănești. La Ciolpănești, de unde e și maică-ta, soru-sa adică, unde la desert nu se mănâncă decât prăjitura “lămâița”. Iar nunțile nu se fac decât cu acordul, binecuvântarea și colaborarea familiei: vărul Ion, verișoara Mirela, nepoții gemeni Laura și Nicu, soțul mătușii Smaranda, Anca, verișoara soțului Ioanei, nepoata Mariei, maică-ta, tac-tu, bunică-ta, în fine, ai de cerut mai multe aprobări pentru fată și meniu decât ai cerut la multinațională în toată viața ta de corporatist. Și pentru prima dată te gândești: dar nu mai bine nu te mai însori? Dar vrei totuși să te însori. Că o iubești. Și cu această ocazie, nu ai vrea să papi flori din morcovi, sau salam victoria tăiat felii obosite, sau chifteluțe, sau sărmăluțe cu mămăliguță, sau peștișor cu mujdeiaș, sau sălățică cu brânzică, sau fripturică de porcușor. Nu ai vrea nici chiuiturele în fața blocului, nici horiță în fața scării, nici copiii târâș de rochia miresei, nici ia-ți mireasă ziua bună, nici găină, doar dacă e friptură, nici scaune cu fundă asortate la fețe de masă lucioase, nici să îți întrebi părinții dacă invitații care tocmai sosesc vin din stația RATB sau de la vreun meeting al pensionarilor. 

 Gândindu-te la tot acest deranj, încet încet, îți sar dracii până în punctul în care apare întrebarea: dar stai domnule, nunta asta e pentru mine sau pentru voi?!?!

Ei, atunci înseamnă că ajuns în punctul de fierbere și acum poate vei găsi inspirația de a evada din inutilele constrângeri sociale, de a te lepăda de presiunea mătușilor de la Ciolpănești, de a înfrunta destinul crud al copilului rebel care urăște coafurile cu bucle- sarmale-în-foi-de-viță și să strigi tare, pentru tine și pentru ea: pizzzzzzzzzzaaaaa! 

@Zoltán Márton

@Zoltán Márton

Așa, ca Daniel și Diana, amicii mei care au ales să-și celebreze iubirea la Pizza Hut, nu să marcheze victoria neamurilor la încă o petrecere cu nuntași. 

 Sunt încântată când văd tineri care trăiesc pentru ei, nu pentru neamuri, care aleg să-și celebreze iubirea, nu să facă cel mai mare dans al pinguinului de la Căminul Cultural, să mănânce pizza și să nu se îndoape cu sarmale obosite, să o ardă disco și să nu danseze macarena. 

 În caz că vrei lămuriri, uite niște poze, poate te ajută. 

@Zoltán Márton

@Zoltán Márton

@Zoltán Márton

@Zoltán Márton

Hai, respiră adânc și țipă din toți plămânii: hai liberareeeee!!!!! #NuntaLaPizzaHut  

Corina Bacanu

Corina Bacanu

De 16 ani copywriter. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Jump and the net will appear.
Corina Bacanu
1 Comment
  • Elena
    February 18, 2017

    Noi ne-am casatorit la Corbu Golf, 60 de invitati, toti prieteni, toti in blugi si tenisi…3 zile si 3 nopti ca’n povesti a fost. Mi-am pus familia in cap si n-au vb cu mine mult timp dar nu regret nimic, chiar a fost un weekend memorabil cu mireasa beata critza. Deci, draga Corina, daca vrei sa sarbatoresti legatura cu omul tau, ala-i cel mai misto loc, in luna Mai macii fac senzatie iar popa Ciocanel e cel mai de gasca popa.

    Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *