Oameni în puzzle

De 1 Permalink
@dreamstime.com

@dreamstime.com

Iubesc oamenii! Îmi place să îi privesc trecând, să le analizez mersul, postura, faţa, să le ghicesc caracterul. Îmi place să îi privesc ca şi cum aş studia rezultatul unei experienţe. Mă intrigă. Oamenii sunt imprevizibili şi surprinzători în același timp. Aş putea să stau şi să-i privesc zile, săptămâni.

Nu iubesc oamenii! Atât de multă vulgaritate mă dezgustă, mă exasperează. Oamenii murdari şi agresivi din transporturile în comun. Apoi burghezia care se pișă pe cei care nu sunt ca şi ei.

Iubesc oamenii! Să vorbesc cu ei, să le descopăr povestea, să ascult ceea ce au de spus. Fiecare are un secret mai mult sau mai puţin picant. Îmi place să mă las condusă de instinct. În general prima impresie se verifică cu o regularitate năucitoare. Evident că mi se mai întâmplă să mă înşel. Rar!

Nu iubesc oamenii! Nu îmi place să le vorbesc, pentru că nu au nimic interesant de spus, mereu aceleaşi subiecte fade. Pentru a părea mai inteligenţi plasează cuvinte complicate în conversaţie, doar că sunt stângaci, iar ceea ce rezultă nu are niciun sens. Nu iubesc oamenii care te judecă fără a scoate un cuvânt, ipocriţii care te-ar biciui pentru că îndrăzneşti să îi contrazici şi să nu fii ca ei, cei pentru care sunt doar un obiect frumos fără substanţă, o apariţie.

Iubesc oamenii! Sunt câţiva pe care îi păstrez aproape de sufletul meu, cu care îmi place să vorbesc, să îi ascult povestindu-mi lucruri mărunte sau importante, să râdem ca nişte curci bete şi apoi să ne tolănim pe canapea şi să povestim. Unii mă surprind în permanență, altora le admir constanta. Îi iubesc pentru că sunt autentici, asumaţi. Nu corespund unor criterii, nici viziunilor mele personale (unora dintre ele), sunt ei cu o tonă de calităţi şi jumate de kg de defecte. Îmi spunea cineva, pe vremea când eram un suflet în căutare de profunzime, că oamenii sunt esenţialmente (nu ştiu dacă acest cuvânt există, dar mie îmi place cum sună aici) alcătuiţi în proporţie de 99% din calităţi pozitive şi 1% din calități negative. Inteligenţa este în a te descurca cu acel procent de 1%. Este o provocare pe care mi-o lansez constant de atunci.

Nu iubesc oamenii! Vreau să fug de ei, să fiu singură. Ciocolată, muzică, calm, linişte şi cărţi.

Iubesc oamenii! Sunetul vocii persoanelor pe care le iubesc, privirea şi mâinile lor, dorinţa de a împărtăşi trăiri, momente, râsete pe care le trezesc în mine.

Nu iubesc oamenii!

Iubesc oamenii!

Ramona Portan

Ramona Portan

Dacă ar fi să spun despre mine aș rezuma astfel: "Să încerci mereu. Să eșuezi mereu. Nu contează. Încearcă din nou. Eșuează din nou. Eșuează mai bine"(S. Beckett). Râd mult, mereu, din orice și se spune că râsul meu e molipsitor. Mă dezarmez doar în fața privirii inocente și profunde a copilului meu. De 5 ani vorbesc franceza cu accent ardelenesc și română cu accent franțuzesc.
Ramona Portan

Latest posts by Ramona Portan (see all)

1 Comment
  • bonfaciu lazau
    March 18, 2017

    “I’ll grab you by the pussy” zise un oarecare..

    Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *