Un păsăroi pe-o cracă

De 0 Permalink

Goofy kiss
Un mic păsăroi răgușit stă agățat pe ramurile copacului din fața terasei mele. Îl admir, de fapt îi admir perseverența. Cântă din toți rărunchii pentru a atrage o femelă. Și cântă, și cântă transmițând un mesaj precis, adică niște nevoi, mă înțelegeți, pe limba păsărească. Pentru moment nu par a fi doritoare.

Și așa admirându-l, mă gândesc la specia umană. Singura specie a cărei practică de seducție este aleatoare.
Toate practicile de seducție în lumea animală sunt programate, mai puțin în specia umană.

Între agățatul în club și încercarea de apropiere de colega/colegul de birou (care încercare poate dura ani), între « ai niște ochi superbi, știi ? » și « un ultim pahar la mine te tenteaza ? », între « ești celibatară » și « am un chef nebun de tine » există o marjă considerabilă. Doar că această marjă nu este foarte clară.

Omul este un exemplar special în materie de seducție. În ziar anunțurile matrimoniale (da, mai sunt astfel de rubrici) sunt cam așa : Blondă, înaltă, inteligentă , situație materială bună, sâni mari, mașina sport, părinți simpatici (WTF), șolduri apetisante care te fac să te gândești la capacitatea de a avea copii !

În fine, seducția în specia noastră depinde de mai mulți factori : A seduce pentru a avea parte de o partidă de sex, a seduce pentru a fonda o familie, a seduce pentru a nu mai pierde timpul singur, a seduce pentru a-și flata ego-ul, a seduce pentru a domina, a seduce pentru a te încadra în tiparele sociale, a seduce pentru bunăstare materială, a seduce pentru….indiferent de motiv, există mereu unul pentru a seduce. Pe când la animale seducția are un singur scop : reproducerea speciei!
Noi, umanoizii avem atât de multe motive și metode de a seduce încât nu e de mirare că este atât de complicat! Apoi, o dată ce am sedus trebuie să și păstram. Mă rog, depinde de ce am sedus în prima instanță. Dacă seducem pentru o noapte, nu merită efortul de a încerca să păstram, poate nici măcar acela de a seduce!

Mda, dar să revin la păsăroiul meu, pozitia îi e neschimbată și tot solitar. Dar mai are timp!

Foto copyright Dreamstime.com

Ramona Portan

Ramona Portan

Dacă ar fi să spun despre mine aș rezuma astfel: "Să încerci mereu. Să eșuezi mereu. Nu contează. Încearcă din nou. Eșuează din nou. Eșuează mai bine"(S. Beckett). Râd mult, mereu, din orice și se spune că râsul meu e molipsitor. Mă dezarmez doar în fața privirii inocente și profunde a copilului meu. De 5 ani vorbesc franceza cu accent ardelenesc și română cu accent franțuzesc.
Ramona Portan

Latest posts by Ramona Portan (see all)

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *