Penibilul în care se scaldă PNL-ului, doar activista feministă îl poate întrece. Sau cum să îți bați joc de un medic bătrân.

De 14comments Permalink
hysterical-woman

@dreamstime.com

Ăștia de la PNL, care sunt lipsiți de orice viziune, talent sau bun simț, adică sunt un fel de PSD doar că se numesc altfel, au ajuns în asemenea hal de penibil încât s-au apucat să recreeze filmulețe virale cu copii pe după uși și doamna Gorghiu care îi sperie că vine Dragnea să îi pape dacă nu deschid. Dar nu, nu s-au oprit aici și și-au luat maimuță pe care au pus-o în geam: pe neurochirurgul Leon Dănăilă. Cu ocazia asta au întinerit și sângele partidului, că aveau nevoie de ceva cu vână, autentic și plin de forță politică. Și cum stăteau ei așa cu Leon Dănăilă în geam și îl arătau la toată lumea, văleu începe bătrânul medic să vorbească, neînțelegând foarte bine că PNL-ul nu l-a luat în sânul lui ca să zică vorbe, ci că rolul lui e de decor și de formă, că partidul, prin el, vrea doar să ne distragă puțin atenția de la incompetența-i crasă, băgând la înaintare o personalitate admirată și respectată. Și numa ce se apucă domnul doctor, în vârstă de 83 de ani, (83, da?) să ne arate măsura tradiționalismului din epoca în care dumnealui a trăit și a profesat: “Se spune că un mare chirurg trebuie să aibă inimă de leu, ochi de vultur şi mâini de femeie. Dar femeilor le lipseşte ceva. Eu făcând şi psihologie, mi-am dat seama că femeile, în general, au treabă acasă, se ocupă cu alte lucruri, de familie. Gândul le este în altă parte”.

Sigur că bătrânul doctor are o oareșce doză de conservatorism infantil și inofensiv, dar nu te poți supăra foarte tare pe dumnealui având în vedere vârsta și pregătirea: deține 18 brevete de inventator și 20 de inovator, este autor a 54 cărți și atlase de specialitate, iar în cei 55 de ani de profesiune neurochirurgicală neîntreruptă (1961-2016), a efectuat peste 40.200 de operații, activitate care continuă și în prezent, deoarece nu este încă pensionat.

Cu alte cuvinte, bătrânul doctor nu mai are ce demonstra. El este românul care a pus umărul la evoluția neurochirurgiei, care a inovat, a salvat vieți, a reușit să facă operații neurochirurgicale dintre cele mai complexe și să scadă mortalitatea operatorie la procente comparabile cu ale celor mai renumite clinici de neurochirurgie din lume. Repet, acest mare domn nu mai avea teoretic ce să demonstreze, până când, pus în geam de PNL, lipsit de cultura corectitudinii politice și a șarlatanismului specific politicienilor, s-a apucat să spună exact ce gândește. Da, Leon Dănăilă a greșit. Sau poate că nu a greșit. Am întrebat și eu un medic chirurg femeie cu specializarea în urologie cât de grea este chirurgia “O operație durează de obicei trei-patru ore; cea mai lungă operație la care am participat a durat șapte ore. În aceste 7 ore am avut multe intervențiii ce presupun forță fizică. Chirurgia înseamnă muncă fizică grea. Înainte operam în fiecare zi, munceam 16 ore pe zi, acum operez doar trei zile pe săptămână. Dar tot e greu.”

Nu știu dacă medicul Leon Dănăilă e misogin sau doar sincer. Poate a vrut doar să spună că femeile sunt mai puțin înzestrate din punct de vedere fizic pentru o meserie care presupune multă forță și da, se gândesc la copii în timp ce chirurgii bărbați se gândesc la ce asistente să mai înghesuie prin lifturi, asta ca să avem o comparație pe măsura afirmației dumnealui.
Cert este că părerile doctorului nu ar fi trebuit să inflameze pe nimeni, cel mult să ridice o sprânceană și un colț de buză a mirare și amuzament. Pentru că știm cu toții, nu-i așa, că rolul și candidatura lui sunt pur formale.

Nu ar fi trebuit să inflameze oamenii cu bun simț și rațiune, ceea ce nu putem spune că ar fi atributele unor activiste feministe, pline de ură și încrâncenare de tip isteric.
Căci activista feministă pițigăiată, arogantă și foarte activă în jurul buricului ei, după cum îi zice și numele, stătea ea așa în pătuț cu iubitul ei, veșnic nealesul și pururea candidatul Remus Cernea și vede știrea cu misoginul ordinar Leon Dănăilă:

– Vai, iubitule, doamne, cât sunt de bucuroasă!
– Ce s-a întâmplat, iubito? S-a umflat în tine cereala cu aromă de feminism? Sau au făcut ăștia primul transplant din lume de creier de delfin la om? Sau balenele eșuate au primit opritoare subvenționate de stat?
– Vai, extraordinar, ceva mai bine decât tot ce ai enumerat. Am citit acuma la ziar niște declarații de-ale doctorului Dănăilă și e un misogin nenorocit, ia să îi fac eu sesizare la CNCD ca să îl iau un pic de ciuful ăla alb pe bătrânelul ăsta, apoi tu pui pe pagină demersul nostru magnific de a ne cățăra pe spatele moșului mai sus ca PNL-ul și, iubi, toate istericele vor pune ștampila pe tine!
– Da, iubiiii, ce deșteaptă ești! Sus feminizmu!
– În sfârșit existența mea de activistă feministă e justificată, să curgă în pahare sucul de morcov!”

Și uite așa, o activistă feministă combinată cu un veșnic politician care a vrut să muște și el puțin din notorietatea doctorului și candidatului la
senat Leon Dănăilă, a făcut o sesizare la CNCD împotriva declarațiilor misogine ale bătrânului doctor. Nu, nu râdeți, că sesizarea e pe bune.

Feminista de tip isteric și-a umflat buzunarele de corectitudine politică și și-a golit obrazul de bun simț. Bun simț în a recunoaște evidentul: că există domenii în care bărbații sunt mai buni decât femeile și domenii în care femeile sunt mai bune decât bărbații.
Feministele înverșunate uită că femeile își doresc egalitate în drepturi, nu în mușchii bicepsului.
Feminista isterică vorbește prea des despre “misogini” și “xenofobi”, pune etichete, dă verdictele și are opinii radicale în numele unor “cauze” pe care ea le consideră bune: cum ar fi candidatura iubitului ei, pe altarul căreia merită să sacrifice o personalitate ca Leon Dănăilă.
Feminista fără discernământ dă dovadă de intoleranță pe care ea o numește “corectitudine”. Feminista este intolerantă in exprimarile ei, orientată greșit, în numele unor cauze bune, cum ar fi ca iubitul ei să se se urce și el în cârca lui Dănăilă ca să obțină puțina vizibilitate.

Și eu sunt o misogină nenorocită care crede că unele femei sunt mai orientate către familie și stabilitate, sunt mai empatice, că au mai mult simț estetic, că le pasă mai mult de valori spirituale, au mai multa răbdare, dau dovadă de mai mult angajament, devotament, capacitate de a își împărți atenția. Ceea ce nu înseamnă deloc că rolul lor e la cratiță. Locul fiecărei ființe, este acolo unde o duce capul, educația, talentul și vocația.
Discriminarea înseamnă negarea unor șanse, nicidecum orbire în fața realității că oamenii sunt diferiți.

Concluzie: când te bagi în politică, te mănâncă porcii, domnule Leon Dănăilă! Peneleu ți-a trebuit? Vine la pachet cu isteria feminismului și Remus Cernea. Nah, dacă ți-a trebuit neurochirurgie și nu ai învățat cum e cu corectitudinea politică… Domnule Dănăilă, dumneata ești un geniu care nu merită să fie mocirlit așa de niște profitori!

Corina Bacanu

Corina Bacanu

De 16 ani copywriter. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Jump and the net will appear.
Corina Bacanu
14 Comments
 • Alina
  November 21, 2016

  Sunt foarte dezamagita de acest “articol”. Nu e decat o bataie intre pisici. Se simte clar ranchiuna ta pentru acea femeie. Nimic nu e mai nefolositor in lumea asta decat o cearta publica intre 2 persoane relativ publice. Spalarea asta penibila a rufelor in public. Am inteles, te-a enervat tare de tot acea femeie cand s-a luat de faptul ca tu ai tinut sa “strigi in microfon” parerea ta despre pitipoance. Cat despre acest mare om Leon, e un simplu misogin si un mare chirurg. Sa nu o luam pe urmele americanilor care isi apara sportivi ca pe regi chit ca fac rau unor femei. Si ei le ia apararea sportivilor lor in orice circumstanta pentru ca na, e permis cand faci atatea pentru tara si oameni. Si oricate ar fi facut acest Leon pentru oameni, este un mare misogin si faptul ca si el isi spune parerea in “microfon”, poate rani multe femei tinere doctori in decursul carierei lor. Corecritudinea politica nu este un alt fel de a spune “ai girja sa nu raneste sentimente prin exprimarea ta”, ci “protectia minoritatilor si a femeilor in lumea asta in toate domeniile, atat in munca, ca si pe strada, in politica, in casa proprie, in educatie, etc. ” o zi buna sa ai

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Corina Bacanu
   November 21, 2016

   ma tem ca ti-a scapat ideea articolului. Ma deranjeaza profitorii care se catara pe prestigiul cuiva ca sa capete voturi. fie ca e vorba de PLN, fie ca e vorba de Remus Cernea. Cred ca femeile chirurgi capabile si profesioniste nu dau 2 bani pe ce zice domnul Danaila. Pentru ca e batran si a trait alte vremuri. Corectitudinea politica si feminismul marxist sunt motivele pentru care feminismul are de suferit. In plus, ce zice nici macar nu e grav. Domnul Danaila nu spune nicaieri ca barbatul e superior, constata doar o realitate sociala. zi buna si tie!

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Ingrid
   November 22, 2016

   Nu reusesc sa dau like, de aceea o fac aici. Nici reactia mea nu apare. Mai incerc maine. O fi blogul Corinei Bacanu :-) ?!

   Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

 • Ingrid
  November 22, 2016

  In primul rand credeam ca ai invatat pe la inceputul carierei ce este deontologia profesionala si ca mistoul ieftin si atacul la persoana nu il practica decat cei de la revistele tabloid (prost gust total: “…activista feministă pițigăiată, arogantă și foarte activă în jurul buricului ei, după cum îi zice și numele, stătea ea așa în pătuț cu iubitul ei…”)

  Vendetta personala este insa mai puternica pt. d-ta. In acest context iti scapa niste incoerente de logica. Poate ne lamuresti: e dl.Danaila un maimutoi-marioneta pus in spatele vitrinei de PNL, un ramolit pe care nu te poti supara din cauza varstei (dar atunci ce cauta in politica?!) sau are nenumarate brevete, are pregatire, e un geniu, dar in orice imprejurare i se scuza orice bazaconie si mizerie ce ii iese pe gura?!

  Argumentul ca Ioana isi face reclama este unul ieftin: mai degraba isi asuma un risc,
  suparand multe persoane ca d-ta si galeria (de misogine) care jubileaza acum si pe care o reprezinti. Societatea românească este f. senisbilă la autoritate, titluri si brevete (a se citi ‘autoritate masculină’). Tocmai de aceea reactia Ioanei Staniloiu este salutară pentru cei in asentimentul ei. Cei si cele pe care ne deranjeaza ca un pedagog care formeaza femei tinere, nu le considera suficient de sportive* si de capabile pt.a practica ramura de medicina pe care si-o doresc. Iar acest domn, cu meritele sale profesionale cu tot, trebuie sanctionat vehement. Mai putin daca este declarat in mod oficial decrepit. Si de cand selectam opiniile celorlalti pe criteriu de varsta si titluri si nu pe mesaj?

  Pai tocmai conservatorii (‘infantili si inofensivi,’ bieții de ei) impiedica modernizarea unei societati ca cea româneasca. Cum adica infantil si inofensiv? Cred ca intelegi f.bine impactul pe care o figura publica il are asupra tinerilor care trebuie formati?!

  Altcumva ‘pițipoancele’ de altfel inofensive ca impact social,-politic, te deranjeaza intr-atat incat merita sa le acorzi un intreg articol.

  Si inchei amintindu-ti ca feministele (isterice sau nu) te-au ajutat indirect sa practici meseria pentru care esti sau nu suficient de sportiva. Ai putea lua niste cursuri la d-na Mihaela Miroiu. Ajută, poate vindecă si rautatea.

  *Argumentul conform căruia o femeie nu e destul de ‘fit’ e culmea penibilului! Pai hai sa il chemam pe fotbalistul Mutu (care e si fit e si barbat) sa opereze! Ii dam o diploma la Spiru Haret si gata!

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

 • Ingrid
  November 22, 2016

  In primul rand credeam ca ai invatat pe la inceputul carierei ce este deontologia profesionala si ca mistoul ieftin si atacul la persoana nu il practica decat cei de la revistele tabloid (prost gust total: “…activista feministă pițigăiată, arogantă și foarte activă în jurul buricului ei, după cum îi zice și numele, stătea ea așa în pătuț cu iubitul ei…”)

  Vendetta personala este insa mai puternica pt. d-ta. In acest context iti scapa niste incoerente de logica. Poate ne lamuresti: e dl.Danaila un maimutoi-marioneta pus in spatele vitrinei de PNL, un ramolit pe care nu te poti supara din cauza varstei (dar atunci ce cauta in politica?!) sau are nenumarate brevete, are pregatire, e un geniu, dar in orice imprejurare i se scuza orice bazaconie si mizerie ce ii iese pe gura?!

  Argumentul ca Ioana isi face reclama este unul ieftin: mai degraba isi asuma un risc,
  suparand multe persoane ca d-ta si galeria (de misogine) care jubileaza acum si pe care o reprezinti. Societatea românească este f. senisbilă la autoritate, titluri si brevete (a se citi ‘autoritate masculină’). Tocmai de aceea reactia Ioanei Staniloiu este salutară pentru cei in asentimentul ei. Cei si cele pe care ne deranjeaza ca un pedagog care formeaza femei tinere, nu le considera suficient de sportive* si de capabile pt.a practica ramura de medicina pe care si-o doresc. Iar acest domn, cu meritele sale profesionale cu tot, trebuie sanctionat vehement. Mai putin daca este declarat in mod oficial decrepit. Si de cand selectam opiniile celorlalti pe criteriu de varsta si titluri si nu pe mesaj?

  Pai tocmai conservatorii (‘infantili si inofensivi,’ bieții de ei) impiedica modernizarea unei societati ca cea româneasca. Cum adica infantil si inofensiv? Cred ca intelegi f.bine impactul pe care o figura publica il are asupra tinerilor care trebuie formati?!

  Altcumva ‘pițipoancele’ de altfel inofensive ca impact social,-politic, te deranjeaza intr-atat incat merita sa le acorzi un intreg articol.

  Si inchei amintindu-ti ca feministele (isterice sau nu, marxiste sau mai putin marxiste) te-au ajutat indirect sa practici meseria pentru care esti sau nu suficient de sportiva. Ai putea lua niste cursuri de feminism la d-na Mihaela Miroiu. Pentru a nu mai vehicula la intamplare termeni de genul “feminism marxist” si ‘feminism nemarxist”. Iar acea ‘realitate sociala’ este intretinuta de cei precum d-ta si dl. Danaila.

  *Argumentul conform căruia o femeie nu e destul de ‘fit’ e culmea penibilului! Pai hai sa il chemam pe fotbalistul Mutu (care e si fit e si barbat) sa opereze! Ii dam o diploma la Spiru Haret si gata!

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

 • Ingrid
  November 22, 2016

  In primul rand credeam ca ati invatat pe la inceputul carierei ce este deontologia profesionala si ca mistoul ieftin si atacul la persoana nu il practica decat cei de la revistele tabloid “…activista feministă pițigăiată, arogantă și foarte activă în jurul buricului ei, după cum îi zice și numele, stătea ea așa în pătuț cu iubitul ei…”

  Vendetta personala este insa mai puternica pt. dvs. In acest context va scapa niste incoerente de logica. Poate ne lamuriti: e dl.Danaila un maimutoi-marioneta pus in spatele vitrinei de PNL, un ramolit pe care nu te poti supara din cauza varstei (dar atunci ce cauta in politica?!) sau are nenumarate brevete, are pregatire, e un geniu, dar in orice imprejurare i se scuza orice bazaconie si mizerie ce ii iese pe gura?!

  Argumentul ca Ioana Staniloiu ‘se catara pe prestigiul cuiva pt voturi’ si isi face reclama este unul ieftin: mai degraba isi asuma un risc,
  suparand multe persoane ca dvds si galeria (de misogine) pe care o reprezientati. Societatea românească este f. senisbilă la autoritate, titluri si brevete (a se citi ‘autoritate masculină’). Tocmai de aceea reactia Ioanei Staniloiu este salutară pentru cei in asentimentul ei. Cei si cele pe care ne deranjeaza ca un pedagog care formeaza femei tinere, nu le considera suficient de sportive* (poftim argument solid!) si de capabile pt.a practica ramura de medicina pe care si-o doresc. Iar acest domn, cu meritele sale profesionale cu tot, trebuie sanctionat vehement. Mai putin daca este declarat in mod oficial decrepit. Si de cand selectam opiniile celorlalti pe criteriu de varsta si titluri si nu pe mesaj?

  Pai tocmai conservatorii (‘infantili si inofensivi,’ bieții de ei) impiedica modernizarea unei societati ca cea româneasca. Cum adica infantil si inofensiv? Cred ca intelegeti f.bine impactul pe care o figura publica il are asupra tinerilor care trebuie formati?!

  Altcumva ‘pițipoancele’ de altfel inofensive ca impact social-politic, va deranjeaza intr-atat incat merita sa li se acorde un intreg articol.

  Si inchei amintindu-va ca feministele (isterice sau nu, marxiste sau mai putin marxiste) v-au ajutat indirect sa practicati meseria pentru care sunteti sau nu suficient de sportiva. Ati putea lua niste cursuri de feminism la d-na Mihaela Miroiu. Un exemplu de profesionalism, eleganta, infailibilitate a argumentelor si cultura. Dar si pt a nu mai vehicula la intamplare termeni de genul “feminism marxist”. Cei mai inversunati antifeministi nu prea stiu nimic in materie. Dar capata, am observat, o inversunare bolnavicioasa impotriva lui. Iar acea ‘realitate sociala’ despre care vorbiti este intretinuta de cei precum dv si dl. Danaila.

  *Argumentul conform căruia o femeie nu e destul de ‘fit’ e culmea penibilului! Pai hai sa il chemam pe fotbalistul Mutu (care e si fit e si barbat) sa opereze! Ii dam o diploma la Spiru Haret si gata!

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Corina Bacanu
   November 22, 2016

   Doamna Ingrid, da, este si blogul meu in caz ca nu stiati unde ati ajuns. Faptul ca ati comentat acelasi lucru de 4 ori denota un calm, o detasare si o eleganta specifice feministei care sunteti. :)
   Revenind, feminismul practicat de doamna Miroiu nu ma intereseaza. Ba chiar veti gasi aici un articol in care ii atrageam atentia doamnei profesoare ca a mers prea departe cand a decis să organizeze un mic linșaj impotriva mea pe pagina dumneaei de facebook.
   Altfel, ca tot sunteti preocupata sa strigati discriminare, rasism etc, legislațiile impotriva discriminării protejează de asemenea identitatea unui om, cum ar fi religia, convingerile, opinia, apartenenţa politică, iar omul și le poate exprima și apoi schimba după propria voinţă. Toate aceste caracteristici ale omului sunt atât de prețioase, încât schimbarea lor forțată poate fi considerată un atentat major la identitatea propriei persoane. În practică, schimbîndu-le, această persoană devine o altă persoană, își pierde identitatea și se transformă în străinul propriei persoane. Aceste caracteristici ori convingeri umane importante din punct de vedere al identităţii umane, variabile de altfel, sunt importante din punct de vedere psihologic, uman, şi al rolului pe care psihicul omului îl ocupă în parcursul diferitelor etape ale vieții, ale vremurilor, şi în identitatea acestuia.
   În mod practic, convingerile și opiniile domnului Dănăilă devin inflexibile şi nu vor putea fi utilizate ca temei pentru tratament diferit în acces la drepturi garantate.
   Libertatea de expresie este dreptul oricărei persoane de a gândi cum dorește și de a-și putea exprima opiniile fără să îi fie teamă de repercusiuni.
   Desigur, este restrânsă de câteva condiții particulare considerate periculoase, întrucât ar putea incita la ură pe fondul diferitelor criterii ale discriminării, la violență, calomnie, defăimare etc.
   Este oare părerea mult contestată a domnului Dănăilă una periculoasă, încât să-l amendăm? N-aveți altceva de făcut decât să vă luați de un un om de calibrul dumnealui și totuși, de un bătrânel de 83 de ani depășit de vremuri și de evoluții?
   In plus, domul Danaila nu este politician, nu cunoaște drepturile omului, si nici corectitudinea politică. Este neurochirurg și doar asta știe să facă. Și-a exprimat o opinie personală legat de propriul domeniu, fără să-i calculeze consecințele pentru politicianul care a devenit.
   Ca sa inchei, pentru umor mai aveti nevoie de 3 neuroni in plus.
   Plus distonocalm.

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Sabin
   November 22, 2016

   Analizand stilul, as putea spune cu convingere ca autoarea nu este alta decat Ioana Staniloiu..

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Gabi
  November 22, 2016

  Sunt un om trecut prin viață. Datorită profesiei avute am apucat să văd multe în lumea asta și să mă plimb cam peste tot. Mă consider un tip norocos din acest punct de vedere. Și odată cu perindările am cunoscut mii și mii de oameni, din toate categoriile sociale și intelectuale. Am stat în înalta societate conservatoare, ieșit în cluburi cu hipsteri sau în cârciumi ordinare cu țărani bătăuși care nu știu să citească. Sunt uns cu multe alifii și știu să vorbesc omului pe limba lui așa că amici am rămas cu mulți oameni, oameni care intre ei nu ar fi prieteni în veci din cauza diferențelor enorme. De la religioși la gay, evrei, negri, musulmani etc. Am cunoscut oameni de știință, oameni care cred că Terra are 5000 de ani sau e plată. Dar mereu, la oricine am găsit ceva de învățat. De ce zic toate astea? Pentru că de un timp am cunoscut-o virtual pe Ioana Stăniloiu și am început să o urmăresc. Femeia asta a fost un șoc pentru mine. Un om atât de veninos, absolut imbecil, infantil și arogant nu am cunoscut în viața mea. Și nici măcar nu e conștientă de asta. În capul ei are dreptate. Deși se proclamă atee, are un set de idei fixe, de termeni prestabiliti pe care oricum nu îi înțelege și pe care îi repetă mereu. Nu îmi vine să cred că așa ceva poate exista. Omul ăsta nimic nu are bun în el. Urăște cu aceeași putere cu care crede că iubește.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Ingrid
  November 22, 2016

  Va multumim pt.expunerea larga a implinitei dvs. vieti. Insa nu peregrinarile dvs. prin lume va fac un om interesant si cu autoritate in materie de intelepciune omeneasca, precum nici varsta. Mi se pare inadamisibil, daca sunteti un om educat, sa faceti pe cineva cu care sunteti in dezacord “om absolut imbecil”, folosind atacul la persoana cu care a dat tonul chiar autoarea articolului. Iar la capitolul argumentatie nu ati convins pe nimeni cu generalitatile expuse despre Ioana Staniloiu, singurul dvs. scop (la cerere?!) fiind acela de a o denigra. Iar in capul dvs. aveti tot asa, dreptate, daca nu credeati cu convingere asta, nu postati reactia.

  Subtirele si rau intentionate unele articole de pe acest blog, cu public tinta din care nu fac parte, insa antifeministii(le), misoginii(le), publicul de elita cititor si personaj de tabloid. Ma opresc aici.

  Like ori Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Corina Bacanu
   November 22, 2016

   Duamna Ingrid, un articol costă 500 de euro. Altfel, daca nu platiti, nu ne spuneți despre ce sa scriem. Cititi-ne in continuare în liniste. Multumim.

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Adela
  November 22, 2016

  Sir Richard Timothy Hunt (73 de ani) laureat al premiului Nobel pentru medicina in 2001.
  La o cina dupe o conferinta dedicata, culmea, femeilor in stiinta a fost invitat sa tina un discurs si printre altele a spus: “Let me tell you about my trouble with girls. Three things happen when they are in the lab: you fall in love with them, they fall in love with you, and when you criticise them they cry.”
  Pentru ca se stie ca University College London si Royal Society’s Biological Sciences Awards Committee sunt pline de feministe pitipoance, Sir Tim Hunt a fost nevoit sa plece din ambele pozitii ocupate. A fost criticat pana si de persoanele cu care a impartit premiul Nobel. Iar purtatori de cuvant ai Royal Society nu stiuau cum sa vina mai repede cu declaratii publice in care sa clarifice ca in nici un caz nu impartasesc aceeasi parere si trageau un semnal de alarma cat de mult rau poti face cu astfel de remarci mai ales cand esti vazut ca “model”.
  E dreptul tau la o opinie si ai libertate de expremiare insa asta pana in momentul cand opinia ta face rau altora. Iar astfel de remarci numai nevinovate, inocente si fara impact nu sunt.
  Remarcile soviniste nu ar trebui acceptate indiferent de varsta sau cate patente a publicat persoana care le face. Nici macar daca a primit un premiu Nobel.
  Si mi se pare trist ca sunt atatia oameni (si mai mult, femei) care le gasesc sovinistilor/misoginilor scuze.
  Dar vazand cazul Hunt stiu ca se poate si altfel. Exista totusi speranta.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

  • GB
   November 23, 2016

   Political correctnessul sa traiasca.

   Nu conteaza ce gandesti atata timp cat spui ce trebuie . Pai da omul a observat asta de-a lungul carierei , a crezut ca face o gluma, whatever, da sa-si piarda slujba pt asta nu arata decat ca third wave feminismu cu toti SJW-rii au luat-o razna si nu mai au bun simt deloc.

   Safe space , triggerwarning , gamergate , gender pronouns,white privillege, sexism, misoginism , rasism in fiecare propozitie , redefinire aberanta a termenilor….. nu-i de mirare ca exista o reactie atat de profunda de respingere fata de establishmentul de stanga incat chiar si un clovn ca si Trump poate ajunge presedinte.

   Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • ion ion romanul care nu face politica
  November 24, 2016

  Articolul asta nu face decat sa readuca in fata idea ca nici un drept nu este castigat” pe viata”.Dreptul la egalitate de sanse este incalcat de acest dr chirurg pe baza simtamintelor llui.Atat.Simtaminte,idei personale in urma studierii psihologiei.
  Daca ai stii ca barbatii doctori sunt tarasi spre chirurgie din facultate sub premiza”hai,ba,ca suntem putini chirurgi!” ai mai fi la fel de incisiva?! Daca ai sti ca femeile doctor care vor sa devina chirurg pe langa ca trebuie sa munceasca de 3 ori mai mult decat un barbat,pe langa glumitele de spital sunt lasate sa sprijine peretii ca sa isi faca mana barbatii chirurgi ai mai fi asa de ingaduitoare cu” marele om”?!
  Nu este vorba de corectitudine politica.Este vorba de a mentine un drept castigat cu greu-egalitate de sanse.
  P.S.:Daca nu crezi asta cere informatii de la mama oricarei doctorite din Romania.Iti va spune de cate ori si-a sustinut psihologic fata torpilata de un asemenea individ.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *