Politiciana gonflabilă. Exploatarea sexuală a femeilor în politică

De 9comments Permalink

Business woman holding money in the ears © Maksymiv7 | Dreamstime.comMona Muscă, Ecaterina Andronescu, Rodica Stănoiu, Maria Grapini, Elena Udrea, Monica Macovei, Zoe Petre, Renate Weber, Norica Nicolai, Andreea Paul, Alina Gorghiu și Adrian Năstase, sunt doar câteva nume de femei politician de pe la noi. Unele s-au remarcat prin clonț puternic, altele prin furt, altele prin prostie, altele prin urâțenie, altele prin nimic, altele prin scandaluri sexuale și doar una prin profesionalism (o să vă las pe dumneavoastră să ghiciți care, e destul de simplu).

La ora actuală putem remarca 6 categorii mari de femei politician:

1. Cele în spatele cărora umblă vorba că s-ar afla persoane de sex masculin sau infracțiuni cu iz penal. Ba câte un Gușă, ba câte un Stolojan, ba câte un Băsescu, semnul de exclamare pus după un furt impresionant de fonduri europene sau interfața actului de corupție.

2. Cele în spatele cărora se află tot felul de securiști sau mafioți, pentru că sunt atât de proaste încât te întrebi cum doamne iartă-mă nu uită să respire.

3. Cele în spatele cărora nu stă nimeni, duse de valul oportunității, nu foarte deștepte și nici foarte în niciun fel, umplutura cu gură mare.

4. Profesionistele care ajung să se retragă scârbite din politică: 1%. Nu știm unde se duc, când se duc.

5. Bomboanele cu burberry și tendințe suicidale.

În a șasea categorie intră fetițele cu animal print care vor să se facă Elena Udrea când vor fi mari, doar că le lipsește contextul, puterea, influența și tupeul.

Astea, din a șasea categorie, sunt alea care i-au urmat sfatul lui Sorin Ovidiu Vântu dând lecții de viață și succes pe facebook, și au luat întocmai cu asalt partidele politice. Dimineață și-au șters dermatograful gros de la ochi, și-au tras rochia mulată peste chiloții de discotecă și au pornit la ”servici” ca să ia cu asalt dosare și să facă planuri împreună cu parlamentarii în supt ordinea cărora se află. Misiunea lor? Să găsească ”soluții”. Absorbante sau nu!

Fashionable man in a suit to touch ass girl in a short dress © Ponomarencko | Dreamstime.comNaivitate, prostie sau disperare ca să intri în politică de mână cu un boșorog burtos care dispune de tine?

Și nu, boșorogii burtoși și slinoși nu s-au strâns toți într-un partid, adică doar la PSD unde domnul Negoiță era recunoscut pentru concursurile de frumusețe pe care le organiza cu dibăcie, ci sunt în absolut toate partidele.

Din nefericire, după tot ce s-a întâmplat toamna trecută la Colectiv, prostituția, amantlâcurile, obscuritatea, sclavia sexuală nu au mai apucat să iasă complet la iveală. Înainte cu o săptămână de Colectiv (când a murit nevinovat un polițist care gonea ca să ajungă nu-știu-cine-vreau-să-îl-uit-pe-oprea acasă la păpică și căldurică) începuse să se vorbească despre cat de împuțită e atmosfera în partide și cum sunt conduse de libidinoși de cinci zeci plus cu mâinile lipite de câte o țâță de douăj de ani. Negoiță, care folosea agenții de modele pentru tineretul PSD și masca sub școli de vară plasarea de fete pentru greii partidului, nu este un caz singular.

Există doritoare de cariere în politică suficient de naive cât să creadă că doar la PSD se întampla așa, că doar la PSD poate Olguța Vasilescu să trimită autocarul cu “fete de la Tineret” lui Radu Mazare. Și la PDL lucrurile sunt la fel de clare. Roberta Anastase, înainte să fie președintele Camerei (adică al treilea om ca poziție în statul român după Președintele României și Președintele Senatului) a fost Miss Romania, singura ei performanță notabilă care să o recomande pentru politică.  Dar ea este cea care a “reușit”, pe lângă alte fete care fac aceleasi compromisuri și rămân toata viața consiliere. Adica nu chiar toata viața, că pe la 30-35 de ani le schimbă grașii ăia scârboși care conduc partidele cu unele noi, dacă se poate cu niște studente in practică.

Stiți cum vorbesc marii bărbați ai neamului despre fetele consiliere și studentele în practică de la Parlament? ”Pe aia cine a adus-o aici?” – varianta intelectuală a adevaratei întrebări ”Pe aia cine o fute?”. Nici nu mai contează dacă fata da, ori ba. Și se stiu toate lucrurile astea și se vorbeste pe față despre ele ca fiind normalitatea. Apoi seara se iese în restaurante, în weekenduri sunt ședinte prin țară, apoi iar scoli de vară și de toamnă și de iarnă unde bărbații stau la masă, beau, mănâncă și discută politică înaltă, interesul național bineînțeles, și fetele sunt prin zonă, eventual dansează sau fac baie – dacă sunt la mare sau într-un loc cu piscină. Proba costumului de baie e foarte importantă. Atunci marii politicieni pot vedea mai clar viitorul politic al fetei, despre care se dezbate intens.

Cică la PNL, partidul tinerilor ”cool”, ți se prezintă din prima situația, exact ca în grupările de mafioți: ce trebuie să faci dacă vrei sa ajungi unde trebuie, ce ai voie să spui și cu cine ai voie să vorbești despre ce ai văzut.

Despre toate femeile celebre din politică se vorbește folosind descriptorul ”ixuleasca e a lu’ cutărescu”, adică e menționat mereu tăticul care a ”făcut-o mare”. De fapt, că acestea sunt modelele de succes, că aceleași practici se vor repeta și de acum înainte, că nu există rută alternativă, asta e adevărata tristețe. Ce faci dacă ai talent pentru politică dar nu te califici la niciun concurs de frumusețe? Ce faci dacă vrei în politică dar nu accepți să faci compromisurile pe care le-au făcut fetițele dinaintea ta?

Strangled blonde on the floor (imitation) © Dmitriy Cherevko | Dreamstime.comE ultra-hipsteresc acum să folosești hashtagul #corupțiaucide. Corect arfi să existe și hashtagul #corupțiașifute. Dar oare vedem în ce lume coruptă trăim cu exploatarea sexuală a femeilor în politică? Așa cum se fac hărți ale corupției în țară, de ce sa nu facem și hărți ale prostituției politice? Avem curaj să scoatem la lumină toate ”consilierele”? Dacă ne revoltă doctoratele plagiate, de ce nu ne revoltă și competențele ”consilierelor” marilor bărbați de stat?

Pentru că trăim într-o cultură machoistă și suntem crescute cu ”normalitatea” asta?

Și totuși, întrebarea rămâne: există femei în politică sau doar păpuși gonflabile? Și dacă sunt toate gonflabile măcar să știm și noi cine le suflă în cur să le umfle.

Foto copyright Dreamstime.com

9 Comments
 • Ana
  January 14, 2016

  Stiti care dintre aceste politiciene a redus TVA la carti la 5%? Va las pe voi sa ghiciti. Una singura. Tva de 5% aplicat de la 1 ian 2016 pentru carti si pentru intrarea la muzee si la evenimentele culturale.

  Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

 • Femei?
  January 14, 2016

  Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Comentariu neapreciat. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7

  • Monica
   January 17, 2016

   Era o ironie, sau o rautate mica de ziarist. Mica, mica de tot, si fara dovezi…

   Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0

 • radu
  January 15, 2016

  Stimata doamna, sa nu uitam de mult stimatele doamne care au spart casnicii, gen Alinutza Gorghiu, poreclita “c… fierbitni”, si nici de cele tinute in brate de tati, mami sau sot si mai sunt si certate cu limba romana. In fine, mentiune speciala acelora care s-au lasat pozate in tinute care mai de care mai decoltate si au ajuns in vazul lumii. Pe cat punem pariu ca vom vedea poze mai mult decat deocheate cu pupila lui Nelutzu Mexicanu?
  Aa, si sa nu uitam de oportunistele gata sa isi calce prietenele pe cap si sa le toarne la DNA. Ana Maria Topoliceanu va spune ceva?
  Cu respect.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1

 • marius cristian
  January 15, 2016

  Stimata doamna,
  Aveti dreptate doar partial , si chiar dvs ati recunoscut prin enumerarea de la inceputul acestui articol.
  Ca societatea romaneasca este inca majoritar patriarhala = masculocratica , este un adevar bine cunoscut , chiar daca intotdeauna greu recunoscut de neanderthalii patriei….
  Dar daca va inchipuiti ca situatia se poate remedia nu treptat prin educatie si evolutie a mentalitatilor , ci spontan si brutal prin impunerea aberatiei pompos denumita cote de gen , va asigur ca va inselati.

  Like ori Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0

 • ilidia
  January 15, 2016

  A o adauga pe d-na Mona Musca in sirul din titlu este o marlanie. Despre ea e vorba ca ne lasati sa ghicim. V-a fost “rusine” s-o numiti? Restul articolului este limpede de inteles si stiut de toata lumea.

  Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

 • nae girimea
  January 15, 2016

  As mai propune o categorie : alea in spatele carora sta un Licurici

  Like ori Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1

 • Tasin Tasian
  January 15, 2016

  D-na (d-ra) Corina Bacanu, cu cata vehementa proletara combateti aceste practici ale, …,,burtosilor”, ,,libidinosilor” din Parlament! Trebuie pusi la zid, cum de isi permit ei sa atenteze la puritatea unor doamne, cum sa accepte in patul lor, virgine, fete ingenui, ce mai, total nevinovate, neprihanite? Sunt atat de exploatate incat iti vine sa le plangi de mila, da, pe ele, cu un caracter integru, cu o moralitate dincolo de ideal, trebuie sa le sanctificam, sunt niste martire pe altarul politicii. D-na sau d-ra Corina Bacanu, permiteti-mi o intrebare va rog. Ce s-ar intampla daca toate aceste ….. martire ar refuza avansurile acelor, ….. asa cum i-ati definit? Daca ati inteles intrebarea, va rog sa ma lamuriti civilizat. Asteptand, va saluta, TT.

  Dezbarere echilibrată. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 7

  • Monica
   January 17, 2016

   D-na/d-ra Bacanu poate este ocupata, va raspund eu, caci am inteles intrebarea. Probabil ca respectivele d-ne/d-re la care va referiti cu o ironie subtila – o deduc din puncte-punctele acelea sugestive – ar fi sfatuite, post-refuz, sa se reorienteze in cariera, caci mai au de invatat cum e cu politica. Doar nu va inchipuiti ca domnii cu pricina ar avea brusc o epifanie – bai dar cit de porc pot sa fiu, gen – si ar face altceva decit stiu cel mai bine.Spun asta pentru ca, daca situatia ar fi fost alta, nici n-ar fi ajuns la propunerile respective. Gresesc? E suficient de civilizata lamurirea?

   Comentariu apreciat. Like ori Dislike: Thumb up 10 Thumb down 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *