Business woman holding money in the ears © Maksymiv7 | Dreamstime.comMona Muscă, Ecaterina Andronescu, Rodica Stănoiu, Maria Grapini, Elena Udrea, Monica Macovei, Zoe Petre, Renate Weber, Norica Nicolai, Andreea Paul, Alina Gorghiu și Adrian Năstase, sunt doar câteva nume de femei politician de pe la noi. Unele s-au remarcat prin clonț puternic, altele prin furt, altele prin prostie, altele prin urâțenie, altele prin nimic, altele prin scandaluri sexuale și doar una prin profesionalism (o să vă las pe dumneavoastră să ghiciți care, e destul de simplu).

La ora actuală putem remarca 6 categorii mari de femei politician:

1. Cele în spatele cărora umblă vorba că s-ar afla persoane de sex masculin sau infracțiuni cu iz penal. Ba câte un Gușă, ba câte un Stolojan, ba câte un Băsescu, semnul de exclamare pus după un furt impresionant de fonduri europene sau interfața actului de corupție.

2. Cele în spatele cărora se află tot felul de securiști sau mafioți, pentru că sunt atât de proaste încât te întrebi cum doamne iartă-mă nu uită să respire.

3. Cele în spatele cărora nu stă nimeni, duse de valul oportunității, nu foarte deștepte și nici foarte în niciun fel, umplutura cu gură mare.

4. Profesionistele care ajung să se retragă scârbite din politică: 1%. Nu știm unde se duc, când se duc.

5. Bomboanele cu burberry și tendințe suicidale.

În a șasea categorie intră fetițele cu animal print care vor să se facă Elena Udrea când vor fi mari, doar că le lipsește contextul, puterea, influența și tupeul.

Astea, din a șasea categorie, sunt alea care i-au urmat sfatul lui Sorin Ovidiu Vântu dând lecții de viață și succes pe facebook, și au luat întocmai cu asalt partidele politice. Dimineață și-au șters dermatograful gros de la ochi, și-au tras rochia mulată peste chiloții de discotecă și au pornit la ”servici” ca să ia cu asalt dosare și să facă planuri împreună cu parlamentarii în supt ordinea cărora se află. Misiunea lor? Să găsească ”soluții”. Absorbante sau nu!

Fashionable man in a suit to touch ass girl in a short dress © Ponomarencko | Dreamstime.comNaivitate, prostie sau disperare ca să intri în politică de mână cu un boșorog burtos care dispune de tine?

Și nu, boșorogii burtoși și slinoși nu s-au strâns toți într-un partid, adică doar la PSD unde domnul Negoiță era recunoscut pentru concursurile de frumusețe pe care le organiza cu dibăcie, ci sunt în absolut toate partidele.

Din nefericire, după tot ce s-a întâmplat toamna trecută la Colectiv, prostituția, amantlâcurile, obscuritatea, sclavia sexuală nu au mai apucat să iasă complet la iveală. Înainte cu o săptămână de Colectiv (când a murit nevinovat un polițist care gonea ca să ajungă nu-știu-cine-vreau-să-îl-uit-pe-oprea acasă la păpică și căldurică) începuse să se vorbească despre cat de împuțită e atmosfera în partide și cum sunt conduse de libidinoși de cinci zeci plus cu mâinile lipite de câte o țâță de douăj de ani. Negoiță, care folosea agenții de modele pentru tineretul PSD și masca sub școli de vară plasarea de fete pentru greii partidului, nu este un caz singular.

Există doritoare de cariere în politică suficient de naive cât să creadă că doar la PSD se întampla așa, că doar la PSD poate Olguța Vasilescu să trimită autocarul cu “fete de la Tineret” lui Radu Mazare. Și la PDL lucrurile sunt la fel de clare. Roberta Anastase, înainte să fie președintele Camerei (adică al treilea om ca poziție în statul român după Președintele României și Președintele Senatului) a fost Miss Romania, singura ei performanță notabilă care să o recomande pentru politică.  Dar ea este cea care a “reușit”, pe lângă alte fete care fac aceleasi compromisuri și rămân toata viața consiliere. Adica nu chiar toata viața, că pe la 30-35 de ani le schimbă grașii ăia scârboși care conduc partidele cu unele noi, dacă se poate cu niște studente in practică.

Stiți cum vorbesc marii bărbați ai neamului despre fetele consiliere și studentele în practică de la Parlament? ”Pe aia cine a adus-o aici?” – varianta intelectuală a adevaratei întrebări ”Pe aia cine o fute?”. Nici nu mai contează dacă fata da, ori ba. Și se stiu toate lucrurile astea și se vorbeste pe față despre ele ca fiind normalitatea. Apoi seara se iese în restaurante, în weekenduri sunt ședinte prin țară, apoi iar scoli de vară și de toamnă și de iarnă unde bărbații stau la masă, beau, mănâncă și discută politică înaltă, interesul național bineînțeles, și fetele sunt prin zonă, eventual dansează sau fac baie – dacă sunt la mare sau într-un loc cu piscină. Proba costumului de baie e foarte importantă. Atunci marii politicieni pot vedea mai clar viitorul politic al fetei, despre care se dezbate intens.

Cică la PNL, partidul tinerilor ”cool”, ți se prezintă din prima situația, exact ca în grupările de mafioți: ce trebuie să faci dacă vrei sa ajungi unde trebuie, ce ai voie să spui și cu cine ai voie să vorbești despre ce ai văzut.

Despre toate femeile celebre din politică se vorbește folosind descriptorul ”ixuleasca e a lu’ cutărescu”, adică e menționat mereu tăticul care a ”făcut-o mare”. De fapt, că acestea sunt modelele de succes, că aceleași practici se vor repeta și de acum înainte, că nu există rută alternativă, asta e adevărata tristețe. Ce faci dacă ai talent pentru politică dar nu te califici la niciun concurs de frumusețe? Ce faci dacă vrei în politică dar nu accepți să faci compromisurile pe care le-au făcut fetițele dinaintea ta?

Strangled blonde on the floor (imitation) © Dmitriy Cherevko | Dreamstime.comE ultra-hipsteresc acum să folosești hashtagul #corupțiaucide. Corect arfi să existe și hashtagul #corupțiașifute. Dar oare vedem în ce lume coruptă trăim cu exploatarea sexuală a femeilor în politică? Așa cum se fac hărți ale corupției în țară, de ce sa nu facem și hărți ale prostituției politice? Avem curaj să scoatem la lumină toate ”consilierele”? Dacă ne revoltă doctoratele plagiate, de ce nu ne revoltă și competențele ”consilierelor” marilor bărbați de stat?

Pentru că trăim într-o cultură machoistă și suntem crescute cu ”normalitatea” asta?

Și totuși, întrebarea rămâne: există femei în politică sau doar păpuși gonflabile? Și dacă sunt toate gonflabile măcar să știm și noi cine le suflă în cur să le umfle.

Foto copyright Dreamstime.com

Corina Bacanu

Corina Bacanu

De 15 ani copywriter. Câteodată Director de Creație. Awarded and Rewarded.Passionate about Communication. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Instagram Aficionada. Living on a Tweet. Pro Creative. Jump and the net will appear.
Corina Bacanu

Latest posts by Corina Bacanu (see all)