Terapia pe pleoape

De 1 Permalink

Teen girl getting a makeover © Michael Gray | Dreamstime.comZiua la aia mare (ca să mă exprim mai colorant cu blugii gramaticali rupți în genunchi!) era pe vine, și de câțiva ani, ca să evităm frustrările bilaterale, suntem ajutați de peștișorul de aur al unui email cu dorințe. Vrea, printre altele, niște vopsele de pleoape care se numesc de te rup: rozuri luxurioase perlicioase cu nuanțe piersicoase. Îți lasă gura apă, de-ți vine să lingi cutia.

Mă duc și eu ca proasta care-și lasă pleoapele în nuanțele naturale gri: am-citit-ieri-noapte până la unu, sau rozul: mama-măsii-de-ceapă/depresie, și intru în magazinul general de boieli, șampoane, unsori și săpunuri. Vânzătoarea-mi dă un trist: noi nu vindem astea, ei au shopul lor. Turna cu găleata, cu picioarele ude, am reușit să le găsesc magazinul: o oază de oglinzi, culori și zâmbete, cu bodygurad la intrare. Intru-n viteză, întreb o duduie (ca să nu-mi pierd timpul) unde este perliciousul cu pricina, îl iau, și ca să-mi mai usuc târtița, îmi arunc ochii la niște cochilii colorate, și mă imaginez fluturându-mi pleoapele la doi fluturași scăpați din jungla celor 40și de ani… Și cum visam eu la frumusețea mea posibilă, o voce moale și catifelată mă trezește: Cu ce vă putem ajuta azi? Tresar, ridic ochii mei dezbrăcați de culoare, care-mi rămân lipiți de ploeapele lui scăldate în verde. Abia dacă alunec puțin pe fața masculină, bronzată, cam ca a mea 40plus, cu urmele acoperite ale unei bărbi virile, dar rămân agățată de rujul roz. Pe scurt constat că am rămas mută și mă uit ca vaca! Jenată de atitudinea mea bovină, dau să o dreg cu: Mă întrebam ce mi s-ar potrivi pentru pleoape?

El se uită adând în ochii mei, îmi spune ce minunați sunt (probabil strategie de marketing, dar ploauată, la 9 dimineața, sincer nu-ți mai pasă) și mă îndrumă către paleta de culori. Îmi alege un auriu fagure de miere și încă ceva nuanțe, apoi mă invită în fața oglinzii. Nu mă atrage ca bărbat, dar cumva simt că ar putea fi un bun prieten. Emană o senzație de comfort, de relaxare, de eu ascult și nu judec pe nimeni. De-a lungul pieptului are o trusă de pensule, asemenea unui cupidon matur cu o trusă de săgeți înamorate. Nu știu din ce puf de puf sunt făcute, dar când mă gâdilă cu ele pe pleoape să-mi aplice primerul, aproape că mă trece orgasmul. (Mă bate gândul să-mi cumpăr și eu o pensulă pentru dezmierdarea personală acasă, dar costă 25 de lire, așa că îmi trece, și decid să trăiesc momentul gratuit!). Tot stresul zilei dispare, și vocea lui caldă, mă transformă într-un șevalet pe care el îmi repictează privirea. Cum văd fețele noastre împreună în oglidă, mă tot între dacă-i gay, sau transvestit, sau pur și simplu o face pentru magazin, sau poate că vrea să transmită un mesaj. Am cunoscut mulți bărbați gay și cumva faptul că tensiunea atracției sexuale nu-i prezentă, te fac să te simți mai relaxată. În plus, toți cunoscuții mei gay sunt de un gust estetic impecabil!

Jumătatea de oră de pictură pe pleoape echivalează cât două ore de terapie psiho. Ies din magazin fericită, relaxată, cu chef de viață. Vin acasă, bărbatu-meu îmi admiră privirea cea nouă, îi povestesc de aventura mea estetico-terapeutică, și parcă pentru prima dată în ani mă simt doar eu, fără tone de griji în spate, fără bătături de frustrări, fără teamă. Chiar am chef să-mi savurez iubitul, mă simt mai femeie ca oricând, mă simt seducătoare și sigură pe mine. Mi se trage de la machiaj? De la compania plăcută a unei ființe misterioase și talentate? De la relaxarea unei interacțiuni sociale proxime și inedite? Nu știu, dar abia aștept să am puțin timp să încerc noi nuanțe!

Foto copyright Dreamstime.com

Teodora Manea

Teodora Manea

Teodora Manea ar fi trebuit sa studieze medicină, dar a dat peste filosofie, și cum toată lumea a descurajat-o, a decis să se facă filosof. În curând a aflat că filosofii ar trebui să fie bărbați, așa că a considerat o operație de schimbarea sexului, dar din fericire a ajuns în catedra de hermeneutică înainte de programata operație. Pe drumul tratamentului hormonal de creștere a bărbii (deși se pare că nu barba face pe filosofi ceea ce sunt!) a învățat germană cu Heidegger, Hegel și Kant. Când a ajuns în Germania i-au spus că băieții ăștia nu vorbesc chiar germana, dar cunoștințele lingvistice se pare că au fost suficiente să se înțeleagă din priviri cu un alt filosof german, emigrant și în viață. De care nu s-a mai putut despărți. Așa că după zece ani de carieră universitară în Iași, și-a făcut valiza și a plecat la el, peste Canalul Mânecii în sud-vestul verzui al Angliei. Obosită de crescut bărbi și filosofie, a decis să se dedice familiei, să se domesticească și să accepte un destin de femeie. Dar plaiul mioritic și ondulat englez au trezit-o la propria ai chemare, așa că printre dealuri, copii, diferențe culturale, oale, nostalgii culinare, ploi și singurătăți s-a apucat iar să scrie și să gândescă.
Teodora Manea

Latest posts by Teodora Manea (see all)

1 Comment
  • Aliss
    June 26, 2016

    …păi ce mi bat gura de doi trei ani?! Un prieten gay e …terapie curată!

    Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *