Trei escroci se întâlniră/raza soarelui/De bănuți vă jumuliră/floarea soarelui

De 1 Permalink
@dreamstime.com

@dreamstime.com

Cum Bucureștiul e praf la capitolul trafic, iar anul Maimuței de foc nu l-a decongestionat-în ciuda promisiunilor electorale și astrologice ale susmenționatei maimuțe- presupun că rupeți internetul ca să căutați cadouri potrivite, că banii nu contează atunci când la mijloc e iubire adevărată față de famiglia și aproapele nostru.

Eu, una, am cumpărat totul de pe internet; am găsit un site de minunea lumii și minunea naturii, toate produsele sunt bio, eco și holistice, fi-v-ar necredința de râs fiindcă nu întrezăriți ”principiul imaterial și incognoscibil care leagă părțile unui întreg”. Fiindcă asta ar fi pe scurt definiția holismului. Dacă ei l-au găsit deși e imaterial și imposibil de cunoscut – am cumpărat cu toată încrederea, deși m-am întristat puțin că nu am reușit să găsesc incognoscibilul în bomboanele de pom bio, vegane, naturale, cu ganoderma (ciuperca nemuririi), la doar 130lei/ kg. Am luat 3 kilograme, ca să duc și la neamurile de la țară, să înțeleagă odată ce greșeală uriașă fac că nu mănâncă toți paraziții care cresc pe copaci și nu își fac o fermă pe internet să vândă fraierilor pulbere de amidon bio, zahăr bio, ulei de rapiță bio și alte miraculoase produse cu care sărăntocii de ei își hrănesc animalele în loc să le dea domnilor cu pretenții de la oraș.

Revenind la bomboane, pe mine compoziția lor m-a făcut să mă gândesc la o bombă calorică, iar ”siropul de orez” rămâne o enigmă totală; la fel de enigmă rămâne faptul că, deși nu conțin coloranți și conservanți, cele cu extract de cafea au culoare mov. O să îi trimit un mail domnului James Kennedy, acel extraordinar chimist australian care a făcut postere publice cu compoziția chimică a fructelor, umplând de silă toți chemofobii planetei, poate mă lămurește el. Vreau să-l întreb și despre batonul raw bio cu scoarță de baobab, că am o prietenă care a moștenit un teren plin de tufișuri, să le transformăm în batoane energizante când l-o defrișa, nu cumva să se risipească atâta sănătate din natură !

Lu’ mama i-am luat un kit complet de germinare compus dintr-o cutie de plastic în valoare de 3 lei, o punguță cu pământ bio în valoare de 2 lei și o punguță de grâu ”ancestral” în valoare de 295 de lei, că nu e puțin lucru să obții grâu de acu zece mii de ani. Cu siguranță germenii ăștia o să o facă de 21 de ani, deși nu sunt prea convinsă că ar vrea să mai trăiască o viață într-o lume locuită majoritar de creduli ignoranți și fuduli. I-am luat de rezervă și cartea ”Scapă de pietrele (sic) la ficat și la fiere”, absolut miraculoasă: cum o cumperi, cum ai scăpat de orice piatră la ficat. Faptul că ficatul nu face pietre e un amănunt trivial și nu o poate împiedica să scape de ele, evident.

Lu’ tata i-am luat (după îndelungi meditații) o periuță bio de dinți făcută probabil din niște polimeri de plastic bio– fiindcă nu îmi imaginez că așa niște oameni iubitori de natură ar fi de acord să vândă păr de veveriță sub formă de periuță de dinți, de altfel un obiect de igienă personală destul de desuet după cum am putut vedea în unele poze recente ale oamenilor de succes din patria noastră dragă. I-am luat și ulei de chakre: 7 chakre, 7 uleiuri produse de Favisan, totul bio, natural și străvechi, produs după rețete secrete de pe vremea când românul era frate cu chinezul nu doar la Dragonul Roșu ci și în viața spirituală. Păi cum să-ți treacă prin cap să te ungi cu ulei de chakra 3 pe chakra 7???? Dacă ți se fac hemoroizi pe creier? Dacă te ajunge vreun blestem ancestral și îți sar cârnații din furculiță de fiecare dată când ți-e fomică și păcătuiești cu animale în farfurie?

Copiilor mei le-am luat bilete de intrare la Meditația de Sfârșit de An organizată la Camera de Comerț a României, doar 400 lei biletul. A fost greu fiindcă se pot înscrie doar cei care doresc ca 2017 să fie bla, bla, bla plus fericire holistică, adică – vă reamintesc – imaterială (de aia ne iau bănetul organizatorii) și imposibil de cunoscut (conform DEX). Te faci pe el de DEX dacă vine un absolvent de ASE specialist in reikilight coaching să conducă meditația, nu? E extraordinar să te călăuzească un băiet care a scris 7 cărți, are poze cu câțiva asiatici pe pagina de Facebook și are premoniții și viziuni de mic, nu-i așa? Că doar n-o să gândești liber, cu capul tău, plimbându-te ca prostu’ printr-o pădure sau printr-un parc, e atât de aut-ăf-feșăn așa un comportament ciudat! Sper doar că nu se organizează în orele de program, că am depus de două luni o cerere la Camera de Comerț și nici că mi-a răspuns cineva; poate primesc răspunsul via email energetic după meditația asta colectivă.

Presimt că va fi un Crăciun pe cinste! Îmbelșugat, inedit, modern, cu distracție și surprize. E atât de out of fashion un Crăciun banal cu cozonaci și colinde!

Luați cu încredere și de aici.

Simona Tivadar

Simona Tivadar

Medic primar în diabet, boli de nutriție si metabolism. Adepta explicației științifice cu orice preț, cu amendamentul că dacă respecți toate regulile, pierzi toată distracția. Heităr convins al vieții virtuale, care își calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv și personal cu impostura medicală, vraci vegani și vârcolaci daco-plafarişti. Și care vă invită si pe voi să creșteți oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar și adevărul" -S. Freud.
Simona Tivadar
1 Comment
  • Irinoush
    December 18, 2016

    Un ochi rade, unu plange….Vedeti scapare?

    Like ori Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *